Νταλίκα με 26 στον μουσαμά

Δευ, 18/04/2022 - 16:06

Καινούριος ήταν ο τράκτορας με πινακίδα ΦΙΧ και με επικαθήμενο μουσαμά που πέρασε τα σύνορα και μπήκε στη χώρα μας από την περιοχή του Έβρου.

Αλλοδαπός ο οδηγός και οι κρυμμένο μη νόμιμοι μετανάστες πολλοί. Συνολικά ήταν 26 άτομα που με τη βοήθεια του διακινητή -ήταν ο ίδιος ο οδηγός- προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα μας. Δεν τα κατάφεραν...

Σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό, ενώ αυτό κινείτο στην Εγνατία στο τμήμα Κήπων - Αλεξανδρούπολης. Δεν άργησαν να εντοπίσουν τους μεταφερόμενους μη νόμιμους μετανάστες. Συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε ο συρμός. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σήμερα το πρωί έγιναν και συλλήψεις δυο οδηγών Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων. Ο πρώτος μετέφερε 7 μη νόμιμους μετανάστες και ο δεύτερος 6. Ο τελευταίος, μάλιστα,  αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή τη 17η-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδεια ικανότητας οδήγησης.