Τροχοί & TIR

Σύνορα Ιταλίας - Αυστρίας: Κλειστό το πέρασμα Reschen μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Τι ισχύει για τα φορτηγά

Πώς θα εκτρέπεται η κυκλοφορία.
Τετάρτη 09/10/2024 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Google Maps
φωτό: Google Maps

Το συνοριακό πέρασμα Reschen, που συνδέει το Νότιο Τιρόλο στην Ιταλία με το Τιρόλο στην Αυστρία, θα παραμείνει κλειστό έως τις 20 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται μέσω της Ελβετίας.

Το πέρασμα, γνωστό ως Reschenpass στα γερμανικά ή Passo di Resia στα ιταλικά, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και εκτείνεται κατά μήκος της κοιλάδας Inn. Ένα τμήμα της διαδρομής διέρχεται κατά μήκος του B180 στην Αυστρία και του SS40 στην Ιταλία. Μια εναλλακτική διαδρομή περνάει μέσα από την Ελβετία, κατά μήκος του Ε27, ο οποίος μπορεί να προσεγγιστεί μέσω των αυστριακών δρόμων B184 και B185.

Για τα φορτηγά με ρυμουλκούμενα και τα οχήματα μήκους άνω των 6,5 μέτρων που κινούνται μεταξύ της κοιλάδας Vinschgau / Val Venosta στο Νότιο Τιρόλο και της Αυστρίας μέσω της Martina στην Ελβετία, έχουν καθοριστεί ειδικές χρονικές διελεύσεις: από τις 03:30 έως τις 05:30 και από τις 19:00 έως τις 22:00, μετά από άδεια της περιφέρειας Landeck και της αστυνομίας του Grisons.

Οι τοπικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ της Val Venosta και της Αυστρίας μέσω Ελβετίας απαλλάσσονται από το τελωνειακό τυπικό. Ωστόσο, τα έγγραφα μεταφοράς πρέπει να προσκομίζονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Πηγή: trafficban.com

PreviousNext