Σύντομα στην κυκλοφορία η οδός Πόντου στον κόμβο Κ16

Δευ, 28/08/2023 - 16:33

«Τις αμέσως επόμενες μέρες δίνουμε στην κυκλοφορία την οδό Πόντου στον ανισόπεδο κόμβο Κ16. Ολοκληρώνουμε ένα από τα σημαντικότερα συγκοινωνιακά και αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναβαθμίζει την περιοχή και αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης».

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την επίσκεψή του σε ανοιχτά εργοτάξια όπου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εργασίες που είναι σε εξέλιξη, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 βρίσκεται στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη συμβολή για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές και τις εξαγωγές. Παράλληλα, θα εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τις επιχειρήσεις της περιοχής και θα αποφορτίσουν οριστικά τους οδικούς άξονες, αποκαθιστώντας παρόδιες συνδέσεις, που εξυπηρετούν την επικοινωνία των γύρω περιοχών μεταξύ τους, με την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, με περιοχές του Δήμου Δέλτα, με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βέβαια με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων).

Στο συνολικό έργο συμπεριλήφθηκε και η οδός Πόντου, ως μια από τις πιο σημαντικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, όπου όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρης Μπίλλιας, «αποκαταστάθηκε μαζί με το σύνολο του παράπλευρου οδικού δικτύου και η γέφυρα της Πόντου, που αποτελούσε μεγάλο ζήτημα για τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ βελτιώσαμε και το σύνολο της οδού. Το έργο που παραδίδουμε τις επόμενες μέρες είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκοινωνιακά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: voria.gr