Στους αμέσως επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν δρομολόγια τα εμπορικά τρένα της Rail Cargo Logistics μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη ΓΑΙΑΟΣΕ για χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Rail Cargo Logistics θα διαθέσει τέσσερις λοκομοτίβες, δύο ηλεκτρικές και δύο πετρελαιοκίνητες (αυτές που θα ενοικιαστούν από τη ΓΑΙΑΟΣΕ), καθώς και 160 βαγόνια μικτού τύπου ενώ επιπλέον τροχαίο υλικό θα έρθει από το δίκτυο των αυστριακών σιδηροδρόμων και θα αποτελεί πάγιο της ελληνικής εταιρείας.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το επιχειρησιακό σχέδιό της περιλαμβάνει καθημερινά δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Ειδομένης - Θεσσαλονίκης και καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εμπορευματική σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας μας και παράλληλα των δύο μεγαλύτερων λιμανιών. Τακτικά θα είναι επίσης και τα δρομολόγια στο δίκτυο Προμαχώνας - Θεσσαλονίκη - Ασπρόπυργος.

Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει πλήρες μεταφορικό έργο στον άξονα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη με δικά της βαγόνια από το β' εξάμηνο του έτους, συνδέοντας με καθημερινά δρομολόγια την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το μεταφορικό έργο της εταιρείας υποστηρίζεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αντιπροσωπεύει το 25% του ετήσιου τζίρου της.