Ο όμιλος GEFCO ανακοίνωσε την εξαγορά της ισπανικής GLT, εταιρείας με εξειδίκευση στις μεταφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και Μαρόκο, ενισχύοντας έτσι τη δραστηριότητά της στην περιοχή και ιδιαίτερα στις μεταφορές βιομηχανικών προϊόντων, ανταλλακτικών για την αυτοκινητοβιομηχανία, του λιανικού εμπορίου αλλά και της μόδας.

Όπως έγινε γνωστό, η GLT διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις εμπορικές μεταφορές στην περιοχή μεταξύ Αλχεθίρας και Ταγγέρης, πραγματοποιώντας πάνω από 16.000 δρομολόγια τον χρόνο, με 75 φορτηγά και 380 τρέιλερ. Η λειτουργία της εταιρείας βασίζεται σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική επιχειρησιακή δομή και ένα εξίσου αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο, με ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης για το σύνολο της αλυσίδας που βρίσκεται στο Ιαρτζούν (Χώρα των Βάσκων, κοντά στο Irun) ενώ διαθέτει επίσης κέντρα αποστολής σε κοντινή απόσταση και κέντρα γρήγορης συντήρησης στην Ταγγέρη και την Αλχεθίρας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είμαστε πλέον κομμάτι της GEFCO, ενός ομίλου που κατέχει σημαντική θέση στην εφοδιαστική διαχείριση παγκοσμίως, με ισχυρό διεθνές δίκτυο και εδραιωμένη τεχνογνωσία», δήλωσε η Cristina Orbea, Γενική Διευθύντρια της GLT. «Είμαστε σίγουροι ότι ο συνδυασμός των γνώσεων και της εμπειρίας μας θα διασφαλίσει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες των δύο εταιρειών και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την μελλοντική ανάπτυξη των εταιρειών μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος GEFCO δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών (οδικές, σιδηροδρομικές, εναέριες, θαλάσσιες και πολυτροπικές) οι οποίες αντίστοιχα περιλαμβάνουν οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες ή εναέριες μεταφορές και φτάνει έως πολύπλοκες πολυτροπικές door-to-door λύσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν αποθήκευση, τελωνειακή και φορολογική εκπροσώπηση καθώς και υπηρεσίες επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών.