Τροχοί & TIR

Συντομότερα κατά 72% τα δρομολόγια στη Μέση Ανατολή

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο δρομολόγιο από τη Σαουδική Αραβία προς το Ομάν μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η εταιρεία Logistics, Almajdouie με έδρα τη Τζέντα της Σ. Αραβίας μετέφερε οδικ
Δευτέρα 21/09/2020 - 16:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το πρώτο δρομολόγιο από τη Σαουδική Αραβία προς το Ομάν μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η εταιρεία Logistics, Almajdouie με έδρα τη Τζέντα της Σ. Αραβίας μετέφερε οδικώς 20 τόνους τροφίμων μετά την αποδοχή από τα παραπάνω κράτη του συστήματος TIR και των ηλεκτρονικών δηλώσεων EPD που γίνονται εκ των προτέρων, επιταχύνοντας έτσι τις διελεύσεις των φορτηγών από τα συνοριακά τελωνειακά σημεία.

Το παραπάνω δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε εντός 20 ωρών, έναντι 35 ωρών που γίνονταν πριν (χωρίς δήλωση EPD).

Την πρώτη αυτή διαδρομή υποστήριξαν στελέχη της IRU (Διεθνείς Ένωση Μεταφορέων) που εδρεύουν στο Ομάν και συνεργάζονται με την Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορέων SINYAR. Το γεγονός χαιρετίστηκε από αξιωματούχους των Υπηρεσιών Μεταφορών των χωρών αυτών, οι οποίοι επεσήμαναν τη σημασία των γρήγορων διελεύσεων, σήμερα, που οι χώρες πλήττονται από την πανδημία και έχουν ανάγκη προμηθειών σε λιγότερους χρόνους.

PreviousNext