Τροχοί & TIR

Έρχονται τα χωρίς οδηγό ταξί

Το βραβείο «νέων σχεδιασμών» της Ford απέσπασε ένα φουτουριστικό προς το παρόν σχέδιο που ανέπτυξε ο Marius Lochner. Πρόκειται για το «muvone», ένα όχημα χωρίς οδηγό που μελλοντικά, όταν τελειοποιηθ
Δευτέρα 21/09/2020 - 16:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Το βραβείο «νέων σχεδιασμών» της Ford απέσπασε ένα φουτουριστικό προς το παρόν σχέδιο που ανέπτυξε ο Marius Lochner. Πρόκειται για το «muvone», ένα όχημα χωρίς οδηγό που μελλοντικά, όταν τελειοποιηθεί, θα χρησιμοποιείται ως ταξί για μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Ο πελάτης θα το περιμένει στην πόρτα του, όπου το αυτόνομο «muvone» θα έρχεται, θα παρκάρει με ασφάλεια, θα ανοίγει την πόρτα και θα περιμένει να καθίσει στο πολυτελές σαλόνι του ο πελάτης.

Κατόπιν, θα ακούσει τον προορισμό και θα «χαράξει» πορεία. Η κίνησή του στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και των άλλων πόλεων κρίνεται ασφαλείς, εφόσον, βέβαια, το όχημα θα έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμές της 5ης φάσης των αυτόνομων οχημάτων, αυτών δηλαδή που θα κυκλοφορούν χωρίς την παρουσία οδηγού.

Απονέμοντας το βραβείο στον Marius Lochner, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Ford, Chris Hamilton, αναφέρθηκε στη σημασία των αυτόνομων οχημάτων, επικαλούμενος τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα λόγω της πανδημίας και της ανάγκης αυτονομίας στις μετακινήσεις των πολιτών ή στην αποστολή προϊόντων με μη επανδρωμένα μέσα.

Το βραβείο συνόδευε και το χρηματικό ποσό των 1.000 λιρών (περί τα 1.120 ευρώ).

PreviousNext