Τροχοί & TIR

Τα τρία νέα μοντέλα της Mercedes-Benz Vans

Η Mercedes-Benz Vans ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής διάθεσης τριών νέων παραλλαγών στην κατηγορία των μικρών/κόμπακτ van. Πρόκειται για τα T-Class, Citan Tourer και το Marco Polo (camper, είτε
Κυριακή 10/12/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Mercedes-Benz Vans ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής διάθεσης τριών νέων παραλλαγών στην κατηγορία των μικρών/κόμπακτ van. Πρόκειται για τα T-Class, Citan Tourer και το Marco Polo (camper, είτε ως T-Class, ή Citan Tourer), όλα τους σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο. 

Σε ό,τι αφορά στο πιο επαγγελματικό από τα τρία μοντέλα –T-Classκαι Marco Polo απευθύνονται πρωτίστως σε ιδιώτες και οικογένειες- δηλαδή το Citan Tourer, το μεταξόνιο της νέας έκδοσης είναι πλέον στα 3,1 μέτρα 38,4 εκατοστά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της στάνταρ εκδοχής του οχήματος. Το «μακρύ» Tourer προορίζεται κυρίως για transfer και μεταφορά προσωπικού εντός αστικών περιοχών, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να φέρει (στάνταρ εξοπλισμός) τρεις ξεχωριστές θέσεις επιβατών. Προαιρετικά, μπορούν να τοποθετηθούν άλλα δύο, επίσης ξεχωριστά καθίσματα στο πίσω μέρος του van, μετατρέποντας το όχημα σε εφταθέσιο. Τα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και μπορούν επίσης να αναδιπλωθούν πλήρως προς τα κάτω. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι, χάρη στο μικρό τους βάρος, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι εύκολη για τον οδηγό. 

Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται και δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες, ώστε σε πάρκινγκ με έλλειψη χώρου οι επιβάτες να μπορούν να εισέλθουν ή εξέλθουν από το Citan από οποιαδήποτε πλευρά. Το άνοιγμα κάθε πόρτας έχει πλάτος 83 εκατοστών. Μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο, και η πίσω πόρτα με παράθυρο. Για όσους το επιθυμούν, το Citan Tourer μπορεί να παραγγελθεί και με δίφυλλη πίσω πόρτα. Στο εσωτερικό έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη δημιουργία ανοιχτών και κλειστών αποθηκευτικών χώρων, ενώ συστήματα για την άνετη διαβίωση οδηγού και επιβατών που προέρχονται από τη γκάμα επιβατικών του κατασκευαστή, όπως το Thermotronic και η εκκίνηση χωρίς κλειδί, είναι επίσης διαθέσιμα, μαζί με πλήθος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. 

PreviousNext