Τροχοί & TIR

Ταξί και φορτιστές στο Ταμείο Ανάκαμψης. Εκτός τα φορτηγά

Η αντικατάσταση των ταξί με ηλεκτροκίνητα, τα δίκτυα των φορτιστών και δεκάδες άλλα έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης με την έγκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, όχι όμως κ
Δευτέρα 10/01/2022 - 13:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Η αντικατάσταση των ταξί με ηλεκτροκίνητα, τα δίκτυα των φορτιστών και δεκάδες άλλα έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης με την έγκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, όχι όμως και η αντικατάσταση των φορτηγών, προς το παρόν τουλάχιστον.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπ. Οικονομικών, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη σε αυτό έχουν ενταχθεί 55 νέα έργα, αξίας 3,35 δισ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το έργο «Πράσινα Ταξί» ύψους 40,01 εκατ. ευρώ που αφορά στην αντικατάσταση παλαιών, ρυπογόνων οχημάτων ΤΑΞΙ, με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά, μηδενικών εκπομπών.

Περιλαμβάνεται, επίσης, και μια σειρά μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των επενδύσεων, μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση και λειτουργία φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμφωνεί ότι ο γηρασμένος στόλος των ελληνικών φορτηγών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, μέχρι στιγμής κανένα ουσιαστικό βήμα δεν έχει γίνει πέρα από την έκφραση των προθέσεων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

PreviousNext