Τροχοί & TIR

Τέλος καλό, όλα καλά για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»

Με 21 φορτηγά στο γκαράζ, τα ξημερώματα σήμερα, 15/1/21, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' προσέκρουσε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στον προβλήτα λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας. Το πλοίο εκτελούσε το προγρ
Παρασκευή 15/01/2021 - 10:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Με 21 φορτηγά στο γκαράζ, τα ξημερώματα σήμερα, 15/1/21, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' προσέκρουσε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στον προβλήτα λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά μεταφέροντας 47 επιβάτες, 21 Φορτηγά , 7 Ι.Χ. και 1 Δ/Κ.

Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η αποκόλληση του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μ., ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου , αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' απέπλευσε για Πειραιά.

Και στην Ηγουμενίτσα

Νωρίτερα, χθες, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ''GOLDEN BRIDGE'' σημαίας Κύπρου, το οποίο κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προσέκρουσε στον προβλήτα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολογίο Πρίντεζι Ιταλίας – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι Ιταλίας, μεταφέροντας 28 φορτηγά, 2 επιβατικά ΙΧ και 69 επιβάτες.

Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου και αποβίβασε επιβάτες και οχήματα και άμεσα μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος πρίμα στο κέντρο κατά το διάμηκες και σε ύψος ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε εισροή υδάτων.

Τα 26 Φ/Γ και τα 14 Ε.Ι.Χ. που ανέμεναν προς επιβίβαση επρόκειτο να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GOLDEN BRIDGE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

PreviousNext