Τροχοί & TIR

«Θέμα ηθικής τάξης» οι συμβάσεις υπέρ της εταιρείας που εργάζεται η σύζυγος Σταϊκούρα

Η απάντηση Σταϊκούρα.
Δευτέρα 21/10/2024 - 13:42
Κοινοποίηση στα Social Media
.

«Θέμα ηθικής τάξης αποτελούν οι απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες συμβούλων όταν μάλιστα εργάζονται εκεί σύζυγοι υπουργών με αναβαθμισμένο ρόλο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα έγγραφα που αποκάλυψε χθες 20/10 η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και αποδεικνύουν τις απευθείας αναθέσεις του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην εταιρεία συμβούλων που εργάζεται η σύζυγος του Υπουργού.

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε με δημόσια έγγραφα πως τον Φεβρουάριο του 2024 με υπογραφή του κ. Σταϊκούρα ανατέθηκε στην εταιρεία όπου εργάζεται η σύζυγός του, η "εκτέλεση απαιτούμενων υπηρεσιών υποστήριξης και επίβλεψης έργων για την υποβοήθηση του γραφείου Υπουργού".

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ το παραπάνω αναφέρει:

«Πέρα από το γεγονός ότι ιδιωτικές εταιρείες αποκτούν επιρροή στο νομοθετικό έργο και τις διαγωνιστικές διαδικασίες για κρίσιμα έργα υποδομών τίθεται σαφέστατα και ζήτημα ηθικής τάξης στο οποίο πρέπει να απαντήσει τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και η κυβέρνηση συνολικά καθώς αυτή η πρακτική αυτή έχει κοστίσει στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία 6 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Απάντηση Σταϊκούρα

«Με αφορμή το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία επιχειρεί, για δικούς της λόγους, να παραπλανήσει.

Με πρωτοσέλιδο «Βαριά εκτεθειμένος ο Υπουργός» και «Ζητείται εισαγγελέας», και με τίτλο, στη σελ. 18, «Μέγα σκάνδαλο», καταλήγει ότι «δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για παράνομες αναθέσεις!».

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της! 

Η απόλυτη διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποδεδειγμένα διέπουν όλη την πολιτική διαδρομή μου τις προηγούμενες περίπου δύο δεκαετίες, και, προφανώς, και τη θητεία μου ως Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αν αυτό έχει ενοχλήσει ή/και ενοχλεί κάποιους, δεν με αφορά».

Πάντως, με την παραπάνω απάντησή του ο κ. Σταϊκούρας προσπερνά το κυρίως θέμα, αυτό της ηθικής τάξης.

PreviousNext