Στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών αναφέρεται ο σύνδεσμος Ιδιωτικών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, επισημαίνοντας τη στασιμότητα που καταγράφεται μετά από περίπου τρείς μήνες διαβούλευσης με το Υπ. Μεταφορών. Τα αιτήματα του συνδέσμου είναι:

1. Ο διαχωρισμός του έργου ανάμεσα σε τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Άρα και η καταβολή διαφορετικού ύψους αποζημίωσης.

2. Το ύψος των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία.

3. Η κατάργηση των ορίων ηλικίας για τα οχήματα και η εναρμόνισή τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Για τα παραπάνω, ο σύνδεσμος τονίζει τα εξής:

«Αναφορικά με το πρώτο θέμα η πάγια θέση των ιδ. τουρ. λεωφ. Κρήτης είναι ότι οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές-ανενεργές για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις αντίστοιχες των δημοσίων συγκοινωνιών την περίοδο του «λοκ-ντάουν». Και όταν άνοιξε η περίοδος και υπήρξε παροχή υπηρεσίας έργου, το έργο μας ήταν σημαντικά χαμηλότερο σε πληρότητες με βάση τις Π.Ν.Π και χωρίς εισπράξεις.

Όσον αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας, πάγια θέση μας είναι η εξομοίωση με αυτήν των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, δηλ. στα 300€/ετησίως. Επειδή μέχρι στιγμής τα δεδομένα από τον χώρο της έρευνας για το εμβόλιο και το φάρμακο κατά του Κορωνοϊού παραμένουν άγνωστα, συνεπώς και η επόμενη τουριστική περίοδος βρίσκεται στον αέρα, ζητούμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, με αποκλειστικό στόχο την επιβίωση των επιχειρήσεών μας που σχετίζονται και με τις θέσεις εργασίας που δοκιμάζονται».