Τροχοί & TIR

Τι ζητούν οι οδηγοί ταξί

Μια σειρά προτάσεων που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών ταξί κατέθεσε ο Βουλευτής, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), προς τον κ. Υπουρ
Δευτέρα 22/01/2024 - 11:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια σειρά προτάσεων που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των οδηγών ταξί κατέθεσε ο Βουλευτής, ν. Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Προοδευτική Συμμαχία Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Το Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής (Σ.Ο.Τ.Α.) σε σχετικό υπόμνημά του αναφέρει τα παρακάτω αιτήματα για τα οποία ζητά την άμεση επίλυσή τους:

1. Εκπαίδευση και πιστοποίηση του επαγγέλματος του οδηγού ταξί

2. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας

3. Κατάργηση της υποχρεωτικής υπαγωγής του οδηγού στον ΟΑΕΕ

4. Κατάργηση της κατάπτυστης σύμβασης προσοδοφόρου πράγματος

5. Δημιουργία μητρώου οδηγών ταξί

6. Επανεξέταση όλων των ειδικών καρτών και αντικατάσταση με νέου ηλεκτρονικού τύπου

7. Υποχρεωτική ψυχιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα

8. Υποχρεωτικές τοξικολογικές εξετάσεις από δημόσιο νοσοκομείο σε ετήσια βάση

9. Αυστηροποίηση των ποινών στα βαριά αδικήματα του κανονισμού λειτουργίας ταξί, αφαίρεση της κάρτας για ένα μήνα χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και καταβολή του προστίμου για να πάρει την κάρτα πίσω.

10. Αυτοπρόσωπη εργασία πάνω στο ταξί.

11. Επαναφορά επαγγελματικού διπλώματος οδήγησης Β’ Κατηγορίας

12. Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις κατασχεμένες άδειες. Με την ισχύουσα νομοθεσία οι κατασχεμένες άδειες για κακουργηματικές πράξεις είναι περιουσία των οδηγών ταξί οφείλει το κράτος να τις επιστρέψει στο σωματείο οδηγών ώστε να ξαναγίνουν θέσεις εργασίας και όχι να λιμνάζουν στα συρτάρια των εκάστοτε νομαρχιών.

PreviousNext