Τηλεργασία στο κινητό γραφείο της Nissan (+VIDEO)

Σάβ, 30/01/2021 - 09:00

Το πρωτότυπο NV350 Οffice Pod Concept αποκάλυψε πρόσφατα η Nissan στο εικονικό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες που -λόγω κορονοϊού- έχουν καταφύγει στην τηλεργασία.

Στηρίζεται στο NV350 και αποτελεί μια σπουδή πάνω στο κινητό γραφείο του μέλλοντος. Το concept φέρει off-road ελαστικά, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εργαστεί στα αγαπημένα του σημεία, όσο δυσπρόσιτα και αν είναι αυτά. Η είσοδος και η έξοδος από το Office Pod γίνεται πανεύκολα, χάρη σε δύο εργονομικά σκαλοπάτια που μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα στη συρόμενη πόρτα του van.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εργασίας με γραφείο, ενσωματωμένο mobile WiFI hotspot, ηλεκτρικά σκίαστρα και καρέκλα γραφείου του διάσημου οίκου Herman Miller Cosm. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως υπάρχει η δυνατότητα «απόσπασης» του γραφείου προς τα έξω, χάρη σε έναν ηλεκτρικό μηχανισμό που ελέγχεται μέσω smartphone. Επιπλέον, highlight αποτελεί το πάτωμα του γραφείου, στο οποίο έχει τοποθετηθεί διαφανές πολυκαρβονικό δάπεδο που προσφέρει μια ανεμπόδιστη θέα στο φυσικό περιβάλλον.

Αξίζει να αναφέρουμε, ακόμα, πως το NV350 Οffice Pod Concept διαθέτει και μια πολυτελή «ταράτσα», η οποία είναι προσβάσιμη από τον χώρο του γραφείου. Στον εξοπλισμό συναντάμε -μεταξύ άλλων- ένα DC / AC inverter για την παροχή ισχύος σε ηλεκτρικές συσκευές όπως καφετιέρα και βραστήρας νερού, όπως και ένα ντουλαπάκι συνοδηγού, εξοπλισμένο με αντιβακτηριδιακό υπεριώδες φως, για την απολύμανση των περιεχομένων του.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο της Nissan το NV350 Οffice Pod Concept:

Video URL