Τροχοί & TIR

Ξεκινά η κατασκευή της σήραγγας Κλεισούρας

Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας είναι ένα όραμα για όλη τη Δυτική Μακεδονία που υλοποιείται, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στη
Δευτέρα 24/10/2022 - 12:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας είναι ένα όραμα για όλη τη Δυτική Μακεδονία που υλοποιείται, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης του έργου για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Πτολεμαΐδας.

«Σήμερα υλοποιείται ένα όραμα, που παίρνει σάρκα και οστά γιατί εργαστήκαμε εντατικά όλοι μαζί και θέσαμε ως προτεραιότητα να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία, σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό» και τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, την εταιρεία ΑΚΤΩΡ». 

Είναι μια μέρα γιορτής για την Πτολεμαΐδα, την Καστοριά και συνολικά τη Δυτική Μακεδονία, καθώς το έργο αυτό θα βελτιώσει τη διαπεριφερειακή σύνδεση με όρους οδικής ασφάλειας και γι’ αυτό είναι ένα έργο σημαντικό για όλη τη χώρα.

Έτσι θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της Ελλάδας, καθώς αυτές οι συνέργειες παράγουν αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».  

Η σύμβαση αφορά στο έργο «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη – όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα», προϋπολογισμού 71.077.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία στο ΕΣΠΑ 2014-2020».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού, μήκους 10,4 χλμ., που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας και καταλήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Κομβικό τμήμα αποτελεί η σήραγγα της Κλεισούρας με μήκος 1.365 μ., η οποία θα κατασκευαστεί σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερις  ανισόπεδους κόμβους, μία γέφυρα (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,60 μ και τέσσερις κάτω διαβάσεις. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε τρία έτη. 

PreviousNext