Τροχοί & TIR

Συνεργασία για την προώθηση του σιδηροδρομικού δικτύου

Στη σημασία των σιδηροδρομικών υποδομών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας μεταφορών υψηλού επιπέδου για τους πολίτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνεδρίαση του
Δευτέρα 24/10/2022 - 12:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη σημασία των σιδηροδρομικών υποδομών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας μεταφορών υψηλού επιπέδου για τους πολίτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στο πλαίσιο της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου ο κ. Καραμανλής είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Βουλγαρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη του διακρατικού έργου «Sea2Sea» και την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Με το «Sea2Sea» προωθείται η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα δύο βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς και του Ρούσε. Επίσης, ο κ. Καραμανλής συνυπέγραψε Κοινή Δήλωση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Πολωνίας, για την συνεργασία των δύο κρατών-μελών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

PreviousNext