Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η διερεύνηση για την πτώση των βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου

Συγκροτήθηκε η επιτροπή διερεύνησης των αιτίων διακοπής της κυκλοφορίας στο οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην κατεύθυνση του αυτοκινητοδρόμου από Κόρ
Τρίτη 06/12/2022 - 09:59
Κοινοποίηση στα Social Media

Συγκροτήθηκε η επιτροπή διερεύνησης των αιτίων διακοπής της κυκλοφορίας στο οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην κατεύθυνση του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Αθήνα, κατά τις πρωινές ώρες της 01ης Δεκεμβρίου 2022, κατά την εκδήλωση της κακοκαιρίας «ΑΡΙΕΛ».

Στο έργο της επιτροπής περιλαμβάνεται και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για χρονικό διάστημα άνω της μίας (1) ώρας, επιβάλλονται στους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία ή/και συντήρηση τμημάτων του εν λόγω δικτύου κυρώσεις, εφόσον ενέργεια ή παράλειψη αυτών συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Μέλη της επιτροπής είναι πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έργο της Επιτροπής Διερεύνησης θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι (20) ημερών από την συγκρότησή της με τη σύνταξη και υποβολή σχετικού πορίσματος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

PreviousNext