Τροχοί & TIR

Έργο ανάσα για τους αυτοκινητιστές ξεκινά σήμερα

Σήμερα, 30/11/20, υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου προϋπολογισμού 150.000.000 € και ανοίγει ο δρόμος για
Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμερα, 30/11/20, υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου προϋπολογισμού 150.000.000 € και ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει η κατασκευή ενός πολύπαθου έργου, του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες αυτοκινητιστές με την παράκαμψη της Αμφιλοχίας.

Πρόκειται για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού μήκους περίπου 32.2 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, που περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή τεσσάρων Ανισόπεδων Κόμβων (Κ6, Κ6Α, Κ8, Κ11), ενός Ισόπεδου Κόμβου (Κ1) καθώς και την κατασκευή παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.

Ακόμη, ένας συνδετήριος οδικός κλάδος μήκους 0.50 χλμ. για την απευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο - Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες. Με τη συμπλήρωση των 15 μηνών, υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, ώστε να γίνει ασφαλές το πιο επικίνδυνο τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε σχετικά:

«Δεσμευτήκαμε πως ο οδικός άξονας «Άκτιο – Αμβρακία» που περιμένουν οι πολίτες τόσα χρόνια, επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Εργαστήκαμε εντατικά και με συνέπεια, κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και σήμερα μπορούμε να πούμε πως το έργο επιτέλους παίρνει πάλι μπρος και θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.  Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

PreviousNext