Τροχοί & TIR

Reach Stacker 46 τον. στον λιμένα Βόλου

Αναβαθμίζονται οι λιμενικές υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου μετά την απόκτηση ενός σύγχρονου reach stacker (μηχάνημα διακίνησης κοντέινερ) βαρέως τύπου με ανυψωτική ικανό
Κοινοποίηση στα Social Media

Αναβαθμίζονται οι λιμενικές υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου μετά την απόκτηση ενός σύγχρονου reach stacker (μηχάνημα διακίνησης κοντέινερ) βαρέως τύπου με ανυψωτική ικανότητα 46 τόνων.

Πρόκειται για το μοντέλο SMV4636TC5 του κατασκευαστικού οίκου KONECRANES που αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία Γερανολιμενική Α.Ε.

Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος ανέρχεται σε 477.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και το 35% επί της καθαρής αξίας χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020. Οι σχετικές διαδικασίες για την ένταξη της προμήθειας στο ΕΣΠΑ ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και η ΟΛΒ Α.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη στήριξή της.

Με το νέο όχημα, το οποίο θα χειρίζεται το έμπειρο προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος, επιτυγχάνεται αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς το μηχάνημα μπορεί να στοιβάζει μέχρι πέντε εμπορευματοκιβώτια καθ’ ύψος και μέχρι τρεις σειρές σε πλάτος.

Επιπλέον, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και κινητήρα κατηγορίας EU5, και πιο ασφαλές στην εκτέλεση των εργασιών και βελτιώνονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τα εμπορευματοκιβώτια συμμετέχουν σήμερα σε μεγάλο ποσοστό στις θαλάσσιες μεταφορές κι η διακίνησή τους αναπτύσσεται συνεχώς και ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την αγορά του παραπάνω μηχανήματος και με την προμήθεια ενός νέου γερανού μέσα στους προσεχείς μήνες, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αναβαθμίζει  σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει, αυξάνει την αναπτυξιακή του δυναμική κι ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λιμανιού, ευελπιστώντας στη σημαντική αύξηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

PreviousNext