Τροχοί & TIR

Έλεγχος βυτίων υγρών τροφίμων από τον ΕΦΕΤ

«Ναι» ήταν η απάντηση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο αίτημα του ΕΦΕΤ με το οποίο ζητούσε τα στοιχεία όλων των κατόχων - ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς υγρών τροφίμων.Μετά απ
Κυριακή 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media

«Ναι» ήταν η απάντηση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο αίτημα του ΕΦΕΤ με το οποίο ζητούσε τα στοιχεία όλων των κατόχων - ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς υγρών τροφίμων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Μεταφορών, προχωρεί στη διαβίβαση στον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) όλων των δεδομένων που περιλαμβάνονται στην άδεια κυκλοφορίας κάθε βυτιοφόρου φορτηγού μεταφοράς υγρών τροφίμων, είτε αυτό είναι ΦΔΧ, είτε ΦΙΧ, δηλαδή ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη, διεύθυνση, αριθμός αδείας, τύπου βυτίου και της αναγραφής του είδους της μεταφοράς που εκτελεί κ.ά.
Στην Ελλάδα, κυκλοφορούν περί τα 500 ΦΔΧ βυτία υγρών τροφίμων, ενώ υπερδιπλάσιος υπολογίζεται ο αριθμός των ΦΙΧ.
Θυμίζουμε, ότι το Τ&Τ (τεύχος 269-Σεπτέμβριος 2010) φιλοξένησε συνέντευξη του κ. Ναπολέοντα Αναστασίου, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι πολλοί ιδιοκτήτες βυτίων υγρών τροφίμων, προκειμένου να μην γυρίσουν άδειοι, μετά την παράδοση, γεμίζουν τα βυτία τους με άλλα προϊόντα, ακόμη και με χημικά.
Αναλυτικά, στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαρτίου που κυκλοφορεί.

PreviousNext