Τροχοί & TIR

High-tech γυαλιά και σαρωτές για αποδοτικό picking

Tα «έξυπνα» γυαλιά της Picavi για την παραλαβή παραγγελιών (picking), σχεδιάζει να εισάγει η γνωστή εταιρεία logistics, DB Schenker. Η εν λόγω τεχνολογία δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία στις εγκαταστάσε
Πέμπτη 20/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Tα «έξυπνα» γυαλιά της Picavi για την παραλαβή παραγγελιών (picking), σχεδιάζει να εισάγει η γνωστή εταιρεία logistics, DB Schenker.

Η εν λόγω τεχνολογία δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βρέμη και στο Ρόντγκαου της Γερμανίας, όπου συνδυάστηκε με το επίσης «έξυπνο» γάντι σάρωσης της ProGlove.

Σημειώνεται, πως η Picavi χρησιμοποιεί τα γυαλιά της Google (Google Glasses) για να προβάλει τις απαιτούμενες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι εργάτες της αποθήκης έχουν και τα δύο χέρια στη διάθεσή τους για τη συλλογή προϊόντων, αντί να κρατούν σαρωτή χειρός και τυπωμένα έγγραφα. Η καινοτόμος, handsfree τεχνολογία -σύμφωνα με την εταιρεία- μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα λάθη.

Σε ό,τι αφορά στο «έξυπνο» γάντι σάρωσης της ProGlove που ενεργοποιείται πατώντας ένα κουμπί, ομοίως επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν ελεύθερα και τα δύο τους χέρια στο picking, προς όφελος της παραγωγικότητας. Το ProGlove χρησιμοποιείται ήδη στην αποθήκη της DB Schenker που βρίσκεται στο Eching, κοντά στο Μόναχο. Αξίζει να αναφερθεί πως αντί για το γάντι, τα γυαλιά μπορούν να συνδυαστούν εναλλακτικά με ένα δαχτυλίδι σάρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, αφού επιλεγεί το παραγγελθέν αντικείμενο, το οποίο καταγράφεται από τον σαρωτή (δαχτυλίδι ή γάντι), η επόμενη παραγγελία εμφανίζεται στον φακό των γυαλιών. Ο χρήστης χρειάζεται να ρίξει μόνο μια γρήγορη ματιά, πράγμα που σημαίνει ότι το φυσιολογικό οπτικό του πεδίο δεν επηρεάζεται. Το σύστημα ελέγχεται χρησιμοποιώντας κουμπιά που βρίσκονται στην μπαταρία, η οποία ζυγίζει μόλις 200 γραμμάρια και είναι προσαρτημένη στη ζώνη του υπαλλήλου.

PreviousNext