Τροχοί & TIR

Διανομές με ηλεκτρικό Scania

Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η εταιρεία λιανικής Coop από τη Δανία, θα ξεκινήσει τις διανομές με το ηλεκτρικό φορτηγό της Scania, το οποίο θα λανσαριστεί επισήμως αργότερα φέτος. Λόγος γίνε
Τετάρτη 19/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, η εταιρεία λιανικής Coop από τη Δανία, θα ξεκινήσει τις διανομές με το ηλεκτρικό φορτηγό της Scania, το οποίο θα λανσαριστεί επισήμως αργότερα φέτος.

Λόγος γίνεται για ένα πλήρως ηλεκτρικό 4x2 φορτηγό μικτού βάρους 20 τόνων, με την κυβέρνηση της χώρας να επιτρέπει την αύξηση του βάρους του σασί έως και κατά δύο τόνους στα ηλεκτρικά φορτηγά, ώστε να αντισταθμιστεί το αυξημένο βάρος της ηλεκτρικής γραμμής κίνησης. Εξοπλίζεται με την αστική καμπίνα «L» της μάρκας, η οποία φέρει το λεγόμενο «Scania City Safe Window», που δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να βλέπουν καλύτερα πεζούς και δικυκλιστές που βρίσκονται από την πλευρά του συνοδηγού.

Σημειώνεται, πως το φορτηγό της Coop διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 230 kW (308 hp), η μέγιστη τιμή της οποίας ανέρχεται σε 290 kW (389 hp). Ο κινητήρας συνεργάζεται με κιβώτιο δύο ταχυτήτων και αποδίδει 2.150 Nm ροπής. Επιπλέον, ο ηλεκτρικός δυναμολήπτης (ΡΤΟ) του Scania έχει ισχύ 50 kW (67 hp). Ο κινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου των 135 kWh, οι οποίες φορτίζουν σε φορτιστές DC (βύσμα CCS) έως και 130 kW. Ανάλογα με τις συνθήκες και τη χρήση, το ηλεκτρικό φορτηγό της Scania εμφανίζει αυτονομία κίνησης μέχρι και 140 χλμ.

Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα η Scania συμφώνησε να παραδώσει εντός τριετίας έως και 75 μονάδες του ηλεκτρικού φορτηγού, στη νορβηγική εταιρεία ASKO.

PreviousNext