Τροχοί & TIR

Προϊόντα και τεχνολογίες από τη Schmitz Cargobull

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη Vreden της Γερμανίας είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και να δούμε από κοντά την ποιοτική δουλειά που γίνεται. Παράλληλα ενημερωνόμαστε για τα καινούργια προϊόντα της εταιρείας.
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 19/10/2024 - 08:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέες καινοτομίες και ποιοτικά προϊόντα από τη Schmitz Cargobull για ένα ευρύ φάσμα μεταφορών.
Νέες καινοτομίες και ποιοτικά προϊόντα από τη Schmitz Cargobull για ένα ευρύ φάσμα μεταφορών.

Η Schmitz Cargobull κάνοντας πράξη την αρχή «Delivering Performance» παρουσιάζει στους πελάτες της αποτελεσματικές λύσεις μεταφορών για να αυξάνουν την απόδοση του στόλου τους και να βελτιστοποιούν το συνολικό κόστος λειτουργίας. Παράλληλα, με την κατασκευή αξιόπιστων προϊόντων συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα των μεταφορών, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη διαθεσιμότητα και τους χρόνους λειτουργίας του οχήματος. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο εργοστάσιο της εταιρείας στην πόλη Vreden της Γερμανίας είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και να δούμε από κοντά την ποιοτική δουλειά που γίνεται. Παράλληλα ενημερωνόμαστε για τα καινούργια προϊόντα της εταιρείας. 

Η τριαξονική νταλίκα με κουρτίνα Schmitz Cargobull S.CS X-TOUGH με στιβαρό πλαίσιο για 44 τόνους και άνω είναι τώρα διαθέσιμη και με αεροδυναμικό αμάξωμα EcoFIX.
Η τριαξονική νταλίκα με κουρτίνα Schmitz Cargobull S.CS X-TOUGH με στιβαρό πλαίσιο για 44 τόνους και άνω είναι τώρα διαθέσιμη και με αεροδυναμικό αμάξωμα EcoFIX.

Εργοστάσιο κατασκευής ψυκτικών θαλάμων 

Στο εργοστάσιο στην πόλη Vreden κατασκευάζονται οι ψυκτικοί θάλαμοι και οι ψυκτικές μονάδες Schmitz Cargobull S.CU. Συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 2.000 άτομα σε διάφορα πόστα, από το σασί μέχρι τον τελικό έλεγχο των θαλάμων. Το εργοστάσιο έχει λάβει διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία για τις καινοτόμες ιδέες και τις διαδικασίες παραγωγής και οι επενδύσεις είναι συνεχείς, στοχεύοντας στην επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων της. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό, αυτοματοποιημένο εργοστάσιο με υψηλά πρότυπα ποιότητας και με τη μέγιστη αξιοποίηση της χωρητικότητας. 

Να αναφέρουμε ότι μια νέα εργοστασιακή μονάδα κατασκευάζεται με αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής σε έκταση 4.500 τ.μ., η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία στο μέλλον να παράγει έως και 80 θαλάμους την ημέρα σε δύο βάρδιες. Δύο χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις παραγωγής των θαλάμων, κατασκευάζονται οι μονάδες ψύξης μεταφοράς Schmitz Cargobull S.CU, στην τοποθεσία Vreden-Gaxel. Η Cargobull Cool GmbH & Co. KG είναι θυγατρική της Schmitz Cargobull AG και ιδρύθηκε το 2012. Η ομάδα περίπου 100 ειδικευμένων μηχανικών αναπτύσσει, δοκιμάζει και παράγει συμβατικές και ηλεκτρικές μονάδες ψύξης, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε οχήματα Schmitz Cargobull. 

Το μονοαξονικό ημιρυμουλκούμενο με αμάξωμα ψυγείου S.KO CITY  είναι κατάλληλο για τα κέντρα των πόλεων, τις αστικές περιοχές και  στην περίπτωση της χώρας μας και για τα νησιά. Διαθέτει χώρο για 22 ευρωπαλέτες για τη μεταφορά φρέσκων ή κατεψυγμένων προϊόντων. Το εσωτερικό του θαλάμου είναι 2.250 χιλιοστά.
Το μονοαξονικό ημιρυμουλκούμενο με αμάξωμα ψυγείου S.KO CITY είναι κατάλληλο για τα κέντρα των πόλεων, τις αστικές περιοχές και στην περίπτωση της χώρας μας και για τα νησιά. Διαθέτει χώρο για 22 ευρωπαλέτες για τη μεταφορά φρέσκων ή κατεψυγμένων προϊόντων. Το εσωτερικό του θαλάμου είναι 2.250 χιλιοστά.

Καινοτομίες στους θαλάμους 

Στους ψυκτικούς θάλαμους Schmitz Cargobull βλέπουμε καινοτομίες, που πετυχαίνουν να αυξήσουν την απόδοση και την εργονομία τους. Το νέο χαρακτηριστικό τους αφορά στο εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου και στο αντιολισθητικό πάτωμα. Ως εκ τούτου, οι παραδόσεις σε αστικές περιοχές μπορούν να πραγματοποιούνται το βράδυ, χωρίς να προκαλείται καμία ενόχληση. Επίσης η πιστοποίηση του εξοπλισμού ασφαλείας ανανεώθηκε και προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις για την προστασία των αγαθών κατά τη μεταφορά, ενσωματώθηκε ένα σύστημα συναγερμού και επικοινωνίας δικτυωμένο στο σύστημα TrailerConnect. Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιεί έναν ηχητικό συναγερμό σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο ρυμουλκούμενο.

Η ασφάλεια του φορτίου είναι προτεραιότητα για τη Schmitz Cargobull. Για αυτό, το ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος θυρών TL4 διασφαλίζει ότι τα φορτία προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων. Αυτό είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδυασμό με τη δικτυωμένη λύση τηλεματικής TrailerConnect της Schmitz Cargobull. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν θέσεις φόρτωσης και εκφόρτωσης στην πύλη TrailerConnect όπου το σύστημα κλειδώματος της πόρτας ξεκλειδώνει αυτόματα το τρέιλερ κατά την άφιξη ή το κλειδώνει κατά την αναχώρηση. Επιπλέον, μόλις κλείσει η πόρτα του τρέιλερ, μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα γενικό αυτόματο κλείδωμα με το πάτημα ενός κουμπιού στην πύλη TrailerConnect ή στην εφαρμογή beSmart. Επίσης το νέο προαιρετικό σύστημα ακινητοποίησης προστατεύει το τρέιλερ από κλοπή. Μόλις παρκάρει το όχημα, το immobilizer ενεργοποιείται σε λίγα δευτερόλεπτα και οι τροχοί του τρέιλερ κλειδώνουν. Το immobilizer μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μόνο από τον οδηγό επιτόπου χρησιμοποιώντας έναν κωδικό PIN ή από έναν απομακρυσμένο χρήστη στην πύλη TrailerConnect.

Νέα συστήματα ασφαλείας για τις πόρτες των θαλάμων, προστατεύοντας από τυχόν κλοπές.
Νέα συστήματα ασφαλείας για τις πόρτες των θαλάμων, προστατεύοντας από τυχόν κλοπές.

Να αναφέρουμε ότι το ημιρυμουλκούμενο ψυγείο S.KO εξοπλίζεται πλέον με ένα νέο αεροδυναμικό κουτί αποθήκευσης, το EcoPack. Χάρη στον ειδικό αεροδυναμικό σχεδιασμό του, το κουτί εξασφαλίζει βελτιωμένη ροή αέρα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου. Ταυτόχρονα, παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, είναι ελαφρύ και εύκολο στο χειρισμό του. Η νέα κάμερα οπισθοπορείας κάνει τους ελιγμούς παιχνιδάκι για τον οδηγό. Έτσι αποτρέπονται ζημιές και χτυπήματα κατά την προσέγγιση σε στενές ράμπες. Η κάμερα λειτουργεί ασύρματα μέσω Bluetooth, επομένως δεν απαιτούνται καλωδιακές συνδέσεις. Επίσης ένα νέο στοιχείο στο εσωτερικό των θαλάμων είναι η τοποθέτηση μιας προστατευτικής γρίλιας, η οποία εμποδίζει τα άχρηστα υλικά (φύλλα ή βρωμιές) να εισέρχονται. Έτσι το πλύσιμο και ο καθαρισμός του θαλάμου γίνονται πλέον πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Οκτωβρίου - Βρείτε το εδώ

PreviousNext