Τροχοί & TIR

Eurologic: Επενδύει σε Scania 660 S

Και σε νέες ψυκτικές αποθήκες στη βάση ενός μεγαλεπήβολου επενδυτικού σχεδίου
από Μανώλης Αγριμανάκης | Τρίτη 01/10/2024 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media
scania 660s Eurologic

Σε μια νέα φάση δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Eurologic Transports στη βάση ενός μεγαλεπήβολου επενδυτικού σχεδίου ύψους 14 εκατ. ευρώ, το οποίο ήδη υλοποιείται. Πρόκειται για την επέκταση των σημερινών της εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο με τη δημιουργία ενός καινούργιου συγκροτήματος κτιρίων ψυκτικών αποθηκών σε μια μεγάλη παράπλευρη έκταση. 


Σύμφωνα με το εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο της Eurologic, οι νέες ψυκτικές εγκαταστάσεις θα έχουν δυναμικότητα 37.588 κυβικών μέτρων ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου, με πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό σε ψυκτικά μηχανήματα για τη συντήρηση/ κατάψυξη κρεάτων και άλλων νωπών προϊόντων που αποτελούν το κυρίως μεταφορικό έργο της εταιρείας. 

Scania στόλος Eurologic

 

«Με τη δημιουργία των νέων αποθηκών και την παράλληλη αύξηση του στόλου των φορτηγών μας, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Θα μεταφέρουμε από τη Δυτική Ευρώπη τα προϊόντα, τα οποία θα αποθηκεύονται εδώ και κατόπιν θα πραγματοποιούμε διανομές με παράδοση ακριβώς στην πόρτα του πελάτη», μας εξηγεί ο κ. Ηλίας Λέπουρας, διευθυντής της Eurologic (φωτό).

Ηλίας Λέπουρας
Ο Ηλίας Λέπουρας, διευθυντής της Eurologic, δίνει έμφαση στην ασφάλεια, στην άνεση και, βέβαια, στη χαμηλή κατανάλωση που προσφέρουν τα φορτηγά Scania

 Οι νέες εγκαταστάσεις ακολουθούν έναν καινοτόμο σχεδιασμό με έμφαση στις πράσινες τεχνολογίες και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με την ίδια φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης και του σεβασμού προς το περιβάλλον, η Eurologic συνεχίζει να επενδύει και στην ανανέωση του στόλου της με σύγχρονα φορτηγά χαμηλών ρύπων, όπως τα 10 φορτηγά Scania της τελευταίας παραγγελίας, 7 από τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί και αναμένονται τα υπόλοιπα 3. 


«Ανανεώνουμε τον στόλο μας με σύγχρονα και αποδοτικά φορτηγά. Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια, στην άνεση που προσφέρουν στον οδηγό και, βέβαια, στη χαμηλή κατανάλωση. Τα καινούργια Scania είναι πιο οικονομικά αυτοκίνητα και αυτό για μας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όλα δουλεύουν στη διεθνή μεταφορά πραγματοποιώντας χιλιάδες χιλιόμετρα τον μήνα. Ένα λιγότερο λίτρο πετρελαίου στα 100 χιλιόμετρα, είναι για μας λογαριασμός», εξηγεί ο κ. Λέπουρας. 

Scania στόλος Eurologic


Scania 660 S


Η Eurologic έχει ένα σύνολο 65 φορτηγών Scania και μαζί με τα τελευταία 10 αυτοκίνητα 600 S δημιουργεί ένα σύγχρονο στόλο, η μέση ηλικία του οποίου είναι κάτω των 5 ετών. 


Πρωταγωνιστές της διεθνούς μεταφοράς είναι τα Scania S με την ισχύ των 660 ίππων και το «θαυματουργό» κιβώτιο G33. Το αποκαλούμε έτσι, γιατί είναι αυτό που συνεισφέρει κατά κύριο λόγο στη χαμηλή κατανάλωση, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη διαχείριση της ροπής του V8. Με τις 12 ταχύτητες, το G33 πραγματοποιεί αλλαγές ακριβείας τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές σχέσεις. Αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι με ταχύτητες 85 και άνω χιλιομέτρων/ ώρα, η τελευταία σχέση (12η) αποτελεί μια ιδανική overdrive με τον κινητήρα να λειτουργεί στις μόλις 930 σ.α.λ. Έτσι, καθώς τα φορτηγά στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης κινούνται κατά κύριο λόγο με την overdrive, η κατανάλωση μειώνεται αισθητά, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να «κρεμάσει» ο κινητήρας. 

scania 660s Eurologic


Μένοντας στα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου να σημειώσουμε ότι η αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης είναι καινούργια και όλα τα τμήματά της ελέγχονται συνεχώς. Η σχέση συμπίεσης και η μέγιστη πίεση είναι αυξημένη επιτυγχάνοντας καλύτερη καύση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. 
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία μόνο SCR (adblue), χωρίς EGR, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για τον ιδιοκτήτη του. Η τουρμπίνα είναι σταθερής γεωμετρίας με ρουλεμάν για άμεση απόκριση. Νέα είναι επίσης και η πολλαπλή εξαγωγής. 
Εδώ να τονίσουμε ότι ο κινητήρας είναι ελαφρύτερος κατά 75 κιλά. Το αυτοκίνητο προορίζεται για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και για τον λόγο αυτό φέρει δύο δεξαμενές, αριστερά 950 λίτρων και δεξιά 550 λίτρων. Στην άνεση του ταξιδιού συμβάλλουν, επίσης, οι αναρτήσεις του: Μπροστά δύο φούσκες και δύο σούστες. Πίσω τέσσερις φούσκες. Τέλος, οι διαστάσεις των ελαστικών είναι εμπρός 385/65 R22.5 και πίσω 315/70 R22.5. 

scania 660s Eurologic


 

Στο ίδιο τεύχος #435

PreviousNext