Τροχοί & TIR

Άδειες Διέλευσης Οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Οι 5 κατηγορίες δικαιούχων

Έγκριση – Χορήγηση άδειας διέλευσης
Τρίτη 01/10/2024 - 15:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκαν σήμερα από το υπ. Μεταφορών οι 5 τύποι αιτήσεων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν Άδεια Διέλευσης Οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο/παραλλαγμένο οδικό δίκτυο.

Με τη νέα απόφαση της 1/10/24 καθορίζονται τα 5 υποδείγματα αιτήσεων για τις 5 αντίστοιχες κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται διέλευσης στους παράπλευρους δρόμους, εφόσον προσκομίσουν και τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Οι πέντε κατηγορίες

Ακολουθούν οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων και το υπόδειγμα της αίτησης που τους αντιστοιχεί και το οποίο δημοσιεύεται στη συνέχεια.

1. Υπόδειγμα 1 - Μόνιμος κάτοικος Δήμου που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.

2. Υπόδειγμα 2 – Εκτελών Δημόσιο έργο σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.

3. Υπόδειγμα 3 – Εκτελών Ιδιωτικό έργο σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.

4. Υπόδειγμα 4 – Έδρα της επιχείρησης, υποκατάστημα, εργοστάσιο ή αποθήκη σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.

5. Υπόδειγμα 5 – Κατέχων αγροκτηνοτροφική έκταση και χρησιμοποιεί οχήματα αγροτικής χρήσης ή τροχήλατα μηχανήματα σε Δήμο που είναι όμορος του οδικού άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση ή τέμνονται τα όρια του δήμου με τον οδικό άξονα στον οποίο απαγορεύεται η διέλευση και δεν υπάρχει εναλλακτική όδευση προσέγγισης.

Έγκριση – Χορήγηση άδειας διέλευσης

Εφόσον η αίτηση του ενδιαφερόμενου εγκριθεί, τότε θα λάβει την Άδεια Διέλευσης στο παράπλευρο/ εναλλακτικό οδικό δίκτυο.

Στην άδεια που θα του χορηγηθεί θα αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία, συμπληρωμένα στο παρακάτω έντυπο:

.
.
.
.
.
.
PreviousNext