Εκατοντάδες νταλίκες σχηματίζουν ουρές στον Προμαχώνα για την είσοδο στην Ελλάδα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού για τη διενέργεια του Rapid test (στοματοφαρυγγικου τεστ).

Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι για κάθε τεστ πρέπει να βγει και το αποτέλεσμά του γιατί μόνο έτσι μπορεί ο οδηγός να συνεχίσει την πορεία του.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να φτάνουν μέχρι και τις πέντε ώρες! Αυτό, όπως γνωρίζουν οι αυτοκινητιστές, σημαίνει αυξημένο κόστος μεταφοράς, ανάλωση του χρόνου οδήγησης με επιπτώσεις στα ωράρια, δραματικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμπορευμάτων και, το κυριότερο, εξάντληση των οδηγών με την αγανάκτησή τους να χτυπάει κόκκινο!

Απευθυνόμενοι στο ΤΡΟΧΟΙ και TIR Έλληνες οδηγοί κάνουν έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να κινηθούν άμεσα και να αυξήσουν τον αριθμό των σημείων πραγματοποίησης των τεστ, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής αλλά και για να αποτραπούν οι εκρήξεις θυμού και τυχόν δυσάρεστα γεγονότα.

Μεταφέρουμε το μήνυμα των αυτοκινητιστών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την παράκληση να ανταποκριθούν άμεσα.