Τροχοί & TIR

Ακυρώθηκε απόφαση για επιδότηση εισιτηρίου ΚΤΕΛ

Ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την σύναψη και υπογραφή σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου
Τρίτη 09/01/2024 - 13:28
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: epiruspost.gr
φωτό: epiruspost.gr

Ακυρώθηκε μετά από έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την σύναψη και υπογραφή σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να επιδοτηθεί το εισιτήριο για 12 μήνες.

Η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι με βάση νόμο του 2022 καταργείται η δυνατότητα που δινόταν από το 2001 στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού για την άσκηση πολιτικής μειωμένων κομίστρων.

Με τον ίδιο νόμο ορίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η μόνη αρχή που έχει αρμοδιότητα να επεμβαίνει στις δημόσιες τακτικές υπεραστικές και αστικές οδικές επιβατικές μεταφορές προκειμένου να διασφαλισθεί η παροχή στο κοινό δημόσιων επιβατικών μεταφορών.

Με βάση τις προβλέψεις αυτές η απόφαση ακυρώθηκε «δεδομένου ότι το αντικείμενό της δεν αφορά σε δημοτική αρμοδιότητα αλλά σε κρατική».

Πηγή: epiruspost.gr

PreviousNext