Αναβάθμιση λιμένος Βόλου

Παρ, 23/07/2021 - 11:50

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να παραλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου τον νέο αυτοκινούμενο γερανό, με δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή.

Ο γερανός, ανυψωτικής ικανότητας 125 τον., είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που θα διαθέτει ο λιμένας Βόλου, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητές του στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο γερανός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο, ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών με χρήση γάντζου, ενώ με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα σε πλάτος πλοία. 

Τον νέο γερανό θα χειρίζεται εκπαιδευμένο προσωπικό του ΟΛΒ, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι σε συνδυασμό με το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου REACH STACKER, που παραλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούν δύο σημαντικές «ενέσεις» στον εκσυγχρονισμό του παλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού.