Τροχοί & TIR

Απάντηση υπ. Μεταφορών στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, για τις συγκοινωνίες στην Αττική

Στον ισχυρισμό του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγκοινωνίες η Ανατολική και Δυτική Αττική, λόγω ακύρωσης της παρ
Παρασκευή 01/12/2023 - 11:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Στον ισχυρισμό του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγκοινωνίες η Ανατολική και Δυτική Αττική, λόγω ακύρωσης της παράτασης της σχετικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο (βλ. εδώ), το υπ. Μεταφορών απάντησε λέγοντας:

«Όσον αφορά την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στην Αττική, η ανάθεση λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ συνέβη δυνάμει νόμιμων εγκεκριμένων από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάσεων 108/2020, που τροποποιήθηκε με την 9/2022, 96/2022 και 93/2023, οι οποίες αν αθροιστούν διαρκούν συνολικά τρία έτη, και όχι τέσσερα όπως εσφαλμένα αναφέρεται.

Ο δε ισχυρισμός ότι έχουν ακυρωθεί οι αποφάσεις του ΟΑΣΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είναι ακριβής. Αντίθετα, έχουν εκδοθεί και τρεις θετικές απαντήσεις του Δικαστηρίου, οι οποίες επέτρεψαν τις παραπάνω συμβάσεις ανάθεσης προς τα ΚΤΕΛ.

Σήμερα, εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο η τετράμηνη παράταση της τελευταίας Σύμβασης. Ο ΟΑΣΑ ζήτησε από το Τμήμα τη θεώρηση του σχεδίου σύμβασης τετράμηνης παράτασης και ακύρωσης της σχετικής αρνητικής πράξης, με σαφή και νόμιμα επιχειρήματα.

Ως προς τον διαγωνισμό ανάθεσης αξίας 400 εκατ. ευρώ αυτός έχει δημοσιευθεί από τις αρχές Νοεμβρίου 2023 (10/11/2023).

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη δημοσίευση του διαγωνισμού προηγήθηκε διαβούλευση ενός μηνός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (29/6/2023 - 29/7/2023), η οποία συγκέντρωσε ενδιαφέρον από φορείς της αγοράς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Στα μέσα Οκτωβρίου εκδόθηκε η προδημοσίευσή του και έλαβε ευρεία δημοσιότητα στον τύπο, για να προετοιμάσουν οι υποψήφιοι ανάδοχοι τις προσφορές τους. Σήμερα, ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και θα υποβάλλονται προσφορές από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 19/12/2023.

Στόχος του Υπουργείου είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις, που αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, αναβαθμίζουμε τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών στις δύο μεγαλύτερες πόλης της χώρας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι δημόσια διαθέσιμος από τις 4/9/2023, όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πραγματοποίησε αναλυτικά ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου».

PreviousNext