Ξεκινά η διάθεση του νέου Mercedes-Benz Sprinter Van στην ελληνική αγορά, με τιμές που εκκινούν από τις 26.280 € χωρίς Φ.Π.Α. και με όφελος απόσυρσης. Το νέο Sprinter Van διατίθεται με τρία διαφορετικά μεταξόνια, τέσσερα μήκη αμαξώματος και τρία ύψη χώρου φόρτωσης, έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα μεταφορικών εφαρμογών. Μεταξύ πολλών καινοτομιών, το νέο Sprinter είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας που υπερκαλύπτει τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη γραμμή μετάδοσης κίνησης, το νέο αμάξωμα με τις αεροδυναμικές βελτιώσεις και το πακέτο αποδοτικότητας BlueEfficiency plus, η τυποποιημένη μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 6,7 λίτρα / 100 χιλιόμετρα για κάποιες εκδόσεις. Οι επιλογές ανάμεσα σε τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες –καθώς και δύο επιλογές βενζινοκινητήρα και αντίστοιχου φυσικού αερίου- προσφέρουν επίπεδα ισχύος από 95 έως 190 hp. Η πλέον οικονομική σε κόστη χρήσης επιλογή αφορά στον τετρακύλινδρο ΟΜ 651 των 2,15 λίτρων.

 Το εξάρι μηχανικό κιβώτιο ECO Gear έχει δεχθεί σειρά βελτιώσεων ενώ, το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus με μετατροπέα ροπής συνδυάζεται με σύστημα ECO start/stop που χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη λειτουργία του. Οι μηχανικοί του κατασκευαστή έχουν προχωρήσει σε σειρά σημαντικών επεμβάσεων σε πολλά σημεία, με γνώμονα τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, όπως στον νέο πίσω άξονα που χαρακτηρίζεται από μικρότερες πλέον τριβές. Σημεία ενδιαφέροντος στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Sprinter Van αποτελούν τα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, και ιδιαίτερα, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας κατά των πλευρικών ανέμων (Crosswind Assist), που διατίθεται για πρώτη φορά σε ελαφρύ επαγγελματικό.

 Τέλος, η υπηρεσία MobiloVan που διατίθεται από τη Mercedes-Benz εξασφαλίζει τη μετακίνηση με το όχημά σας, εφ’ όρου ζωής. Σε περίπτωση που το όχημα παρουσιάσει βλάβη ή αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την εκκίνηση, η υπηρεσία MobiloVan της Mercedes-Benz παρέχει δωρεάν βοήθεια καθ’ οδόν και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Mercedes-Benz καλύπτει διάφορες ανάγκες που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος, από επιτόπου οδική βοήθεια έως αποζημίωση στον πελάτη για έξοδα διαμονής μακριά από την έδρα του και παροχή οχήματος αντικατάστασης.