Τροχοί & TIR

Αποφοίτησαν 70 με κατάρτιση στην ηλεκτροκίνηση

Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδική εκδήλωση αποφοίτησης για τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της ΔΥΠΑ σε συνε
Τρίτη 07/11/2023 - 12:41
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Δ.ΥΠ.Α., προσφέρει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης στη θεματική ενότητα «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη».
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Δ.ΥΠ.Α., προσφέρει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης στη θεματική ενότητα «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη».

Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδική εκδήλωση αποφοίτησης για τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ).

Οι 70 καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν πρόγραμμα διάρκειας 62 ωρών, σε εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ στην Κοζάνη και στην Φλώρινα, για την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων.

μπαταρια

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της ΔΥΠΑ, που αποσκοπούν στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού της περιοχής για την εξασφάλιση της ομαλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Μακεδονία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, καθώς και του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η ΔΥΠΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, καθώς και τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια σε καινοτόμες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προγράμματα που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της περιοχής».

PreviousNext