Τροχοί & TIR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δυτική Ελλάδα και στην ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης

Λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών και αγώνων αυτοκινήτου
Τρίτη 07/11/2023 - 13:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω διέλευσης βαρέων φορτηγών μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών από το Μεσολόγγι Αιτ/νιας με προορισμό το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Ανατολικό Ασκιο-Μαγούλα» της Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως εξής: 


α) Από την χ/θ 2,600 της Π.Ε.Ο. Μεσολογγίου-Αιτωλικού (Μεσολόγγι Αιτ/νιας) έως την χ/θ 11,750 της Ε.Ο. Μεσολογγίου-Αιτωλικού (Ισόπεδος Κόμβος Κεφαλόβρυσου),
β) από την χ/θ 45,000 της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Ισόπεδος Κόμβος Κεφαλόβρυσου) έως την χ/θ 48,000 της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Α/Κ Αγρινίου Νότιος) και
γ) από την νέα χ/θ 51+464 του αυτοκινητόδρομου ‘’Ιόνια Οδός’’ (Α/Κ Αγρινίου Νότιος) έως την νέα χ/θ 65+202 του αυτοκινητόδρομου «Ιόνια Οδός».
Ως προς τη χρονική διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η Αστυνομία Αιτωλίας αναφέρει ότι η πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε στοιχεία των Εθνικών και Επαρχιακών Οδικών Δικτύων, στους Ισόπεδους Κόμβους Κεφαλοβρύσου και Χαλικίου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09/11/2023 ή και την Παρασκευή 10/11/2023.


Η διέλευση των οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννητριών θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού διαστήματος από την Δευτέρα 13/11/2023 έως και την Παρασκευή 15/12/2023, λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες των εν λόγω ημερών.

Στην Εθνική Λάρισας-Κοζάνης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα εφαρμοστούν και στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, από τη Χ/Θ 40+300 έως τη Χ/Θ 47+700 κατά τις ημερομηνίες 11 & 12 Νοεμβρίου 2023, λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία « 7η Ανάβαση Ελασσόνας».


Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε: 
α) Τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, από τη Χ/Θ 40+300 (Δ/ση οδών 6η Οκτωβρίου με Τσιμισκή πόλης Ελασσόνας) έως και τη Χ/Θ 47+700 (Δ/ση Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης με Ε.Ο. Κατερίνης Ελασσόνας), για την 11η Νοεμβρίου 2023 κατά τις ώρες 10:00΄έως και 17:00΄ και για την 12η Νοεμβρίου 2023 κατά τις ώρες 10:00΄-16:00΄.
β) Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:


Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κοζάνη:


Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κοζάνη, θα εκτρέπονται από την πόλη της Ελασσόνας στην Ε.Ο. Ελασσόνας – Δεσκάτης και μέσω της Επαρχ. Οδού Δεσκάτης – Καρπερού, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος των Γρεβενών.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη προς Ελασσόνα:


Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Ελασσόνα θα κινούνται στην Εγνατία Οδό και μέσω της Επαρχ. Οδού Δεσκάτης – Καρπερού και της Ε.Ο. Ελασσόνας – Δεσκάτης, θα εισέρχονται στην πόλη της Ελασσόνας.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κατερίνη:


Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κατερίνη, θα κινούνται στη Ν.Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης και μέσω της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης και του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. και θα κατευθύνονται προς Κατερίνη.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κατερίνη προς Ελασσόνα:


Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την πόλη της Ελασσόνας, θα κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε. και μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης και της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα –Γυρτώνης, θα εισέρχονται στη Ν.Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης και θα κατευθύνονται στην Ελασσόνα.
 

PreviousNext