Τροχοί & TIR

Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές. Ο ρόλος τους στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας των Οδικών
Παρασκευή 08/12/2023 - 10:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές. Ο ρόλος τους στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών», συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ και την ΟΦΑΕ (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας) τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 09:30 – 15:00, στο Αμφιθέατρο Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης του ΕΚΕΤΑ, 6o χλμ. Χαριλάου – Θέρμης, Θεσσαλονίκη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο SSTPAs in Greece (Ασφαλείς και Προστατευόμενοι Χώροι Στάθμευσης για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές), που συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό CEF 2014-2020, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Ολυμπία Οδός, και τους φορείς υλοποίησης Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων θα παρουσιάσουν τα SSTPAs που κατασκευάστηκαν μαζί με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλατφόρμα κράτησης θέσεων στα SSTPAs. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν η Νέα Οδός παρουσιάζοντας τα SSTPAs στην Αταλάντη και στο Επισκοπικό, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου παρουσιάζοντας τα SSTPAs στο Αερινό και η Ολυμπία Οδός παρουσιάζοντας το SSTPA στην Ακράτα. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ενώσεων οδηγών φορτηγών οχημάτων από την Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και από εκπροσώπους του International Road Transport Union (IRU) και του ESPROG, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα SSTPAs.

Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι προοπτικές που ανοίγονται για την οδική ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών στην Ελλάδα λόγω και του Regulation (C(2022) 2055 final) της Ε.Ε.

PreviousNext