Τροχοί & TIR

Ευκολότερες διελεύσεις φορτηγών στον Έβρο

Η ΟΦΑΕ, σε συνεργασία με την επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND, συνυπέγραψε Κοινό Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών στο σημείο Κήποι –
Πέμπτη 07/12/2023 - 16:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ΟΦΑΕ, σε συνεργασία με την επαγγελματική οργάνωση εμπορευματικών μεταφορών της Τουρκίας UND, συνυπέγραψε Κοινό Ψήφισμα για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων των φορτηγών στο σημείο Κήποι – Ύψαλα.

Με την κίνηση αυτή οι δύο φορείς προσβλέπουν στη βελτίωση των υποδομών (τελωνειακός σταθμός, γέφυρα Έβρου, λωρίδες κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων κ.λπ.) και των διαδικασιών (τελωνειακές διαδικασίες, διαδικασίες ελέγχου, έκδοση φυτοπαθολογικών και κτηνιατρικών πιστοποιητικών κ.ά.) στο εν λόγω συνοριακό σημείο διέλευσης, με στόχο την διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι, το Κοινό Ψήφισμα απεστάλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στη διαβιβαστική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη τονίζεται ότι στόχος του Ψηφίσματος είναι «να αποτελέσει ένα από σημεία συζήτησης στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης της Τουρκίας και να ληφθούν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο επαγγελματικές οργανώσεις».

PreviousNext