Χρονιά ορόσημο ήταν το 2018 για την Avis, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων της Ελλάδας, καθώς σημείωσε ρεκόρ σε όλους τους τομείς δράσης της και παράλληλα πραγματοποίησε σημαντικότατες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2018 έκλεισε στα 180 εκ., με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 82,05 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 27,18 εκ. ευρώ. Χάρη στην υψηλή κερδοφορία και την αξία της επιχείρησης, η Avis κατετάγη στο Top 5% σε σύνολο 1.000 περίπου ομοειδών επιχειρήσεων στην Ευρώπη (στοιχεία: Plimsoll Analysis).

Επιπλέον, μέσα στο 2018 η Avis προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους 200 εκ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στη διαρκή ανανέωση του στόλου της, ο οποίος σήμερα φτάνει τα 35.000 οχήματα, αλλά και των συστημάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Avis προχώρησε στην αγορά 10.000 νέων οχημάτων, αριθμός που αναλογεί περίπου στο 10% των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς.

Ακόμα, η Avis διακρίθηκε στην αγορά ως η εταιρεία με την υψηλότερη αξία για τους πελάτες (best-value-for-money) επιτυγχάνοντας τον υψηλότερo δείκτη ικανοποίησης των πελατών της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα (ετήσια έρευνα TNS, επίτευξη 83%) και μεταξύ των 5 πρώτων χωρών στην περιοχή ΕΜΕΑ. Έτσι, η Avis αύξησε κατά 20% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (Leasing), προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες (www.myavis.gr). Επιπλέον, στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Rent a Car), η εταιρεία συγκέντρωσε πάνω από 2 εκ. ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2018.

«Το 2019 συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο να παρέχουμε τις πλέον σύγχρονες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στην αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται στο χώρο του αυτοκινήτου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Avis. Σημειώνεται πως η Avis, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960, διαθέτει 80 σταθμούς ενοικίασης σε όλη τη χώρα. Παγκοσμίως έχει παρουσία σε 192 χώρες με περισσότερους από 11.000 σταθμούς ενοικίασης, εξυπηρετώντας περισσότερους από δέκα εκατομμύρια πελάτες το χρόνο.