Τροχοί & TIR

Αυτόματο κιβώτιο Voith DIWA.6 για τα υπεραστικά λεωφορεία

Το νέο αυτόματο κιβώτιο «DIWA.6» της Voith, είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αγορά των υπεραστικών και περιαστικών λεωφορείων προδιαγραφών Euro 6. Σε σύγκριση με το προκάτοχο κιβώτιο, το DIWA.6 μειώ
Πέμπτη 26/04/2018 - 14:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο αυτόματο κιβώτιο «DIWA.6» της Voith, είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αγορά των υπεραστικών και περιαστικών λεωφορείων προδιαγραφών Euro 6.

Σε σύγκριση με το προκάτοχο κιβώτιο, το DIWA.6 μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 5%. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη και στο «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης της εκκίνησης κατά την απενεργοποίηση του φρένου λειτουργίας.

Επιπλέον, η βελτιστοποιημένη αυτόματη «νεκρή» σχέση (ANS) αποσυνδέει το κιβώτιο ταχυτήτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που οδηγεί σε πρόσθετη εξοικονόμηση καυσίμου.

Το «SensoTop», το πρόγραμμα δηλαδή αλλαγής ταχυτήτων που περιλαμβάνει τοπογραφικά δεδομένα, αλλά και το τηλεμετρικό σύστημα «DIWA SmartNet», συμπληρώνουν το πακέτο εξοικονόμησης καυσίμου.

Το σύστημα DIWA SmartNet επιτρέπει στον διαχειριστή ενός στόλου, την εφαρμογή στρατηγικών προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Χρησιμοποιεί δεδομένα λειτουργίας και συντήρησης από τη μονάδα ελέγχου μετάδοσης. Τα δεδομένα που λαμβάνονται μπορούν να συνδεθούν απευθείας με το δίκτυο του on-board υπολογιστή, ενώ σε οχήματα χωρίς υπολογιστή, τα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν μέσω W-LAN.

Η αξιολόγηση των δεδομένων πραγματοποιείται σε μια κεντρική διαδικτυακή πύλη. Το όχημα του κάθε στόλου εκτιμάται αναλόγως και όλες οι αποκλίσεις από τις ενδεδειγμένες τιμές, δημιουργούν μια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι του στόλου για να προγραμματίσουν έγκαιρα τη συντήρηση, ώστε να μην υπάρξει κάποιο όχημα που θα μείνει ξαφνικά στο δρόμο.

PreviousNext