Τροχοί & TIR

Ελληνική συμμετοχή στο «ελαφρύ μετρό» του Ισραήλ

Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Li
Δευτέρα 16/04/2018 - 10:21
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της «Green Line» Light Rail Track (ελαφρύ μετρό) στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Επικεφαλής του σχήματος είναι η ισραηλινή εταιρεία «Pangea Israel Projects» και βασικός χρηματοδότης η αμερικανική «IDT Telecom». Το εκτιμώμενο κόστος της κατασκευής του έργου ανέρχεται περίπου σε 2 δισ. ευρώ και η ΣΤΑΣΥ (εφόσον η κοινοπραξία αναδειχθεί ανάδοχος) θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, για εκτιμωμένη διάρκεια εκμετάλλευσης 15-20 έτη.

Στην κοινοπραξία εντάχθηκε πρόσφατα και η εταιρεία «ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ», η οποία θα αναλάβει το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου. Η ΣΤΑΣΥ λειτουργεί ως «Experience Provider» (Εμπειρογνώμονας), γεγονός που της επιτρέπει να συμμετάσχει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς απαίτηση εγγυητικής επιστολής.

PreviousNext