Τροχοί & TIR

Αυξήθηκε στο 85% η πληρότητα των τουριστικών

Αυξήθηκε στο 85% η πληρότητα επιβατών για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου με μέγιστη πληρότητα 85%. Αυτό προβλέπεται με τη νεότ
Δευτέρα 26/04/2021 - 10:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Αυξήθηκε στο 85% η πληρότητα επιβατών για τα τουριστικά λεωφορεία και τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου με μέγιστη πληρότητα 85%.

Αυτό προβλέπεται με τη νεότερη υπ. απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00. Η αύξηση της πληρότητας στα πούλμαν συνδέεται, βέβαια, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Επίσης, η πληρότητα στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης, στα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ Α.Ε., στα λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, στα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας παραμένει στο 65%.

Για τα ταξί ισχύει το όριο των δύο επιβατών πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, ή κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

PreviousNext