«Βόμβα» στον χώρο των Μεταφορών

Πέμ, 04/02/2021 - 10:46

Ρεπορτάζ: Παύλος Μαυρομύτης

Αλυσίδα super market διακόπτει τη συνεργασία της με μεγάλες ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις, οι οποίες, μάλιστα, είχαν επενδύσει σε οχήματα και οδηγούς, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πελάτη. Ο συντάκτης μας, Παύλος Μαυρομύτης, βρέθηκε στα Τρίκαλα, στην έδρα μιας από τις μεταφορικές που τηλεφωνικά (!) ειδοποιήθηκε για τη διακοπή της συνεργασίας και μεταδίδει:

Έντονη ανησυχία και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον τους έχει προκαλέσει σε σαράντα οδηγούς από τα Τρίκαλα η απόφαση γνωστής αλυσίδας τροφίμων να διακόψει την πολύχρονη συνεργασία με τη μεταφορική εταιρεία που εργάζονται. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, όταν τηλεφωνικώς ενημερώθηκαν ότι μετά από δεκαέξι χρόνια αδιάκοπης συνεργασίας, η εταιρεία τροφίμων αποφάσισε να συνεργαστεί με άλλη μεταφορική επιχείρηση από την 1η Μαρτίου 2021. Επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο των οδηγών Δημήτρη Κακαράντζα ο οποίος μας ανέφερε σχετικά:

«Η μεταφορική εταιρεία στην οποία εργάζομαι εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της μεταφοράς εμπορευμάτων γνωστής αλυσίδας τροφίμων από τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα και το Μεγαλοχώρι Τρικάλων, τροφοδοτώντας τα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας είναι άψογη χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις στην παράδοση και παραλαβή των προϊόντων. Άλλωστε, η μεταφορική εταιρεία στην οποία εργάζομαι διαθέτει 35 ιδιόκτητα οχήματα, συνεργαζόμενα φορτηγά καθώς και εφεδρικούς οδηγούς για να καλύπτουμε πάντα στην ώρα του το μεταφορικό έργο. Επίσης, η μεταφορική μας επένδυε ανέκαθεν σε σύγχρονα οχήματα και θαλάμους για να είναι συνεπής απέναντί τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπογράφαμε νέα συμβόλαια με την εταιρεία τροφίμων χωρίς ποτέ να υπάρξει κάποιο πρόβλημα από τη συμπεριφορά μας. Δυστυχώς, όμως, πριν λίγες ημέρες μας ενημέρωσαν ότι σταματάει η συνεργασία τόσων χρόνων, καθώς κάποιος άλλος μεταφορέας έδωσε καλύτερη προσφορά για τη μεταφορά των εμπορευμάτων, χωρίς, ωστόσο, να κάνουν την παραμικρή συζήτηση μαζί μας. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα σκληρή πραγματικότητα, καθώς σε λίγες μέρες δεν θα έχουμε αντικείμενο εργασίας. Είναι αναπόφευκτο ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής μας να σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου μας (κατάθεση πινακίδων) γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει μεταφορικό έργο. Το ερώτημα που θέτουμε είναι τι θα γίνει με όλους εμάς. Ξαφνικά σαράντα οικογενειάρχες θα βρεθούμε χωρίς δουλειά με ό, τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Από δω και πέρα μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Εν μέσω πανδημίας οι οικογένειές μας θα υποφέρουν, μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουμε και τις υποχρεώσεις μας να τρέχουν. Επίσης, η οικονομική ζημιά για τα συνεργεία των Τρικάλων θα είναι πολύ μεγάλη. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, κάναμε μια πορεία στην πόλη μας για να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημά μας. Μας λυπεί το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας τροφίμων δεν συζήτησαν μαζί μας, ώστε να βρούμε κάποια κοινή λύση, όπως, επίσης, ότι δεν μας έδωσαν ένα χρονικό περιθώριο για να διασφαλίσουμε το εργασιακό μας μέλλον. Αυτό που περιμένουμε είναι να γίνει ένας διάλογος, ώστε να βρεθεί κάποια κοινή λύση και να συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΡΟΧΟΙ & TIR η εταιρεία σταματάει τη συνεργασία της και με άλλες μεταφορικές επιχειρήσεις με τις οποίες είχε συνεργασία πολλών χρόνων.