Τροχοί & TIR

BYD: Μπαταρίες για όλο τον κόσμο και νέες παραγγελίες ηλεκτρικών λεωφορείων

Νέες παραγγελίες κέρδισε η BYD Ευρώπης για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων με αποτέλεσμα το εργοστάσιό της στην Ουγγαρία να έχει τεθεί σε φουλ παραγωγή με το ενδεχόμενο να ξεκινήσει σύντομα και
Τρίτη 14/06/2022 - 15:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέες παραγγελίες κέρδισε η BYD Ευρώπης για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων με αποτέλεσμα το εργοστάσιό της στην Ουγγαρία να έχει τεθεί σε φουλ παραγωγή με το ενδεχόμενο να ξεκινήσει σύντομα και δεύτερη βάρδια.

Ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός φορέας στις σκανδιναβικές χώρες, η Nobina, παρήγγειλε 30 ακόμη ηλεκτρικά λεωφορεία BYD ανεβάζοντας στα 300 τον στόλο των λεωφορείων μηδενικών ρύπων που διαχειρίζεται. Η προηγούμενη, τον Νοέμβριο του 2021, αφορούσε 70 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Ο στόλος των ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων BYD της Nobina αποτελείται από 13μετρα BYD χαμηλής εισόδου, καθώς και 15μετρα τριών αξόνων, επίσης χαμηλής εισόδου.

Τα λεωφορεία διαθέτουν το σύστημα διαχείρισης της θερμότητας των μπαταριών (Battery Thermal Management System) της BYD, το οποίο προστατεύει τη λειτουργία της μπαταρίας από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του καιρού είτε τα λεωφορεία κυκλοφορούν σε βόρειες χώρες είτε σε νότιες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BYD είναι ο πρώτος και μοναδικός κατασκευαστής eBus που παράγει το δικό του σύστημα μετάδοσης κίνησης, τη δική του μπαταρία, κινητήρες και σύστημα ελέγχου κινητήρα, με στόχο την υψηλή λειτουργική απόδοση και αξιοπιστία.

Πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι η BYD αναδεικνύεται ο κυριότερος προμηθευτής μπαταριών βαρέων οχημάτων σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, όπου αρκετοί επώνυμοι κατασκευαστές ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων εξοπλίζουν τα οχήματά τους με μπαταρίες BYD. Και στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε ότι η BYD ξεκίνησε ως κατασκευαστής μπαταριών στην Κίνα, όπου γρήγορα αναπτύχθηκε χάρη στη δική της τεχνογνωσία και αρκετά χρόνια μετά πέρασε στην κατασκευή οχημάτων και στην επέκτασή της στην Ευρώπη, κτίζοντας στην Ουγγαρία το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών λεωφορείων, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2017.

Το εργοστάσιο αυτό, σήμερα, με παραγωγική δυνατότητα 400 λεωφορείων τον χρόνο καλείται να αυξήσει την παραγωγή του, προκειμένου να καλύψει τις νέες παραγγελίες που δέχεται από πελάτες της Ευρώπης.

Παράλληλα, η BYD σε συνεργασία με τη φίρμα Alexander Dennis κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία 12μετρα και διώροφα για το Λονδίνο και άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021 η BYD παρήγαγε 600.000 ηλεκτρικά οχήματα – λεωφορεία και φορτηγά, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση 9,3 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2.

Γνωρίστε τη BYD Ελλάδος εδώ

PreviousNext