Σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων για την κατάσταση του Κλάδου εξαιτίας της πανδημίας. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο διέσχισαν περί τα 190 λεωφορεία, τα περισσότερα από τα οποία ξεκίνησαν από την αερογέφυρα της Θέρμης. Τέσσερα λεωφορεία κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, 31 Ιανουαρίου, η Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων με ανακοίνωσή της (28/1/22) καλούσε τα μέλη της σε πορεία διαμαρτυρίας με τα τουριστικά λεωφορεία, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης. Η πορεία, όπως είχε αναγγελθεί, επρόκειτο να γίνει με την κίνηση των λεωφορείων στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας.

Ιδιαίτερα μεγάλη υπήρξε, επίσης, και η κινητοποίηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στο Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (βλέπε σχετικό βίντεο).

Video URL

Δεν συμμετέχει η ΓΕΠΟΕΤ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΠΟΕΤ σε συνεδρίασή του στις 28/1 με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή Σωματείων τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από όλη την Ελλάδα αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν ανακοινωθεί για τις επόμενες ημέρες».

Το παραπάνω αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΕΠΟΕΤ με τη συμπλήρωση ότι:

«Με νεότερες ανακοινώσεις μας θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και αναλόγως της έκβασης αυτών για την ανάγκη τυχόν διοργάνωσης δράσεων διαμαρτυρίας σε χρόνο και τόπο που θα αποφασιστεί ως ο πλέον κατάλληλος».