Τροχοί & TIR

Διακοπή κυκλοφορίας από κόμβο Αγιάς έως κόμβο Συκουρίου. Εκτροπή οχημάτων

Ποια πορεία θα ακολουθούν οι οδηγοί.
Πέμπτη 03/10/2024 - 15:23
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης 2 εναέριων δικτύων που διέρχονται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς – Χ.Θ. 352+918) έως τον Α/Κ Συκουρίου (Χ.Θ. 362+061), με εκτροπή της κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων στις προβλεπόμενες παρακάμψεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή 06.10.2024 από τις 08:00΄ώρα έως και τις 10:00΄ώρα ή νωρίτερα σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών.

Όσοι χρήστες κινούνται επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Α.Θ.Ε. στον Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς) και θα εισέρχονται στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας με κατεύθυνση προς Λάρισα (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε οδός Βόλου), στην οποία θα συνεχίζουν πορεία έως τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον οποίο θα βγαίνουν στην 1 η έξοδο αυτού και θα εισέρχονται στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, τα οχήματα θα συνεχίζουν πορεία στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι τη διασταύρωση αυτής με την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιόκαμπου (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Ευαγγελισμού), στην οποία θα εισέρχονται και θα συνεχίσουν πορεία με κατεύθυνση προς Συκούριο, έως τον Α/Κ Συκουρίου, μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Την αντίστροφη ακριβώς πορεία θα ακολουθούν όσοι χρήστες κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον Α.Θ.Ε. στον Α/Κ Συκουρίου και αρχικά μέσω της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιόκαμπου), στη συνέχεια της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τέλος μέσω της οδού Βόλου (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας) θα φθάνουν στον Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς), μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Πριν την έναρξη εφαρμογής των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα πρέπει να αποκλειστεί ο υφιστάμενος χώρος στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου στη Χ.Θ. 355+150 στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται ανάντη των δύο θέσεων εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης εναέριων δικτύων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος.

PreviousNext