Τροχοί & TIR

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Αττικο-Βοιωτίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω διεξαγωγής του αγώνα "Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2022" θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 28/4/22, σε δρόμους της Βοιωτίας. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Α
Τετάρτη 27/04/2022 - 13:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω διεξαγωγής του αγώνα "Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2022" θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 28/4/22, σε δρόμους της Βοιωτίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας αποφάσισε:

Τη σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας (εξαιρουμένων των οχημάτων Άμεσης Ανάγκης και των συνοδευτικών οχημάτων των διοργανωτών) στην περιοχή αρμοδιότητας Δ.Α. Βοιωτίας την Πέμπτη 28/4/2022 κατά τις ώρες 11:00-17:00, λόγω διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα ''Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας'', στην παρακάτω διαδρομή:

α) Από το 15ο χλμ. Επαρχιακής οδού Φυλής Νεοχωρακίου (όρια με νομό Αττικής) καθόλο το μήκος της εώς και Τ.Κ. Δάφνης Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Αρμοδιότητα Α.Τ. Τανάγρας)

β) Από Ανώνυμη οδό (Δ.Ο. Δάφνης) στην κοινότητα Ερυθρών (επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως) - χ/θ 36 της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών (δεξιά στροφή Ερυθρών) έως και την είσοδο της πόλεως Θηβών (κόμβος Ταχίου) - Περιφερειακός Θήβας - οδός Διρκαίου - οδός Καβείρων - οδός Μακαρίου έως και χ/θ2,800 της Ε.Ο. Θηβών-Λιβαδειάς (Αρμοδιότητα Α.Τ. Θηβών)

γ) Από χ/θ 2,800 της Ε.Ο. Θηβών - Λιβαδειάς (παλαιό ΤΡΟΦΟ) με διαδρομή Αλίαρτος - διασταύρωση Πέτρας - διασταύρωση Σωληναρίου - Αγία Παρασκευή κόμβος 1 Λιβαδειάς- κόμβος 2 Λιβαδειάς- διασταύρωση Τσουκαλάδων εώς και Α/Κ Διστόμου της Ε.Ο. Λιβαδειάς - Άμφισσας (στροφή δεξιά προς Δίστομο) (Αρμοδιότητα Τ.Τ. Λιβαδειάς)

δ) Από διασταύρωση Διστόμου της Ε.Ο. Λιβαδειάς - Άμφισσας εώς όρια με νομό Φωκίδας (Αρμοδιότητα Α.Τ. Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας)

Το χρονικό διάστημα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοστούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση των επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας ανά περιοχή αρμοδιότητας.

Οι υπεύθυνοι διοργάνωσης του ποδηλατικού αγώνα, υποχρεούνται στην τοποθέτηση των προβλεπόμενων από τον Νόμο μέσων σήμανσης, για την έγκαιρη εκτροπή της κυκλοφορίας και την αποτροπή ατυχημάτων.

Επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τον ίδιο λόγο, θα εφαρμοστούν σε περιοχές των Δήμων Αμαρουσίου-Ηρακλείου-Αχαρνών-Φυλής, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Ειδικότερα, λόγω διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022, την Πέμπτη 28.04.2022 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις κατωτέρω οδούς, περιοχής Δήμων Αμαρουσίου-Ηρακλείου-Αχαρνών-Φυλής, ως εξής:

 

  • Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων (εξαιρουμένων των οχημάτων Άμεσης Ανάγκης και των συνοδευτικών οχημάτων των διοργανωτών) από ώρα 11:30 έως πέρατος του αγώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Της Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών και

  • Της Ε.Ο. Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όρια με τη Δ.Α. Βοιωτίας.

  • Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.

  • Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από ώρα 12:00 έως πέρατος του αγώνα.

  • Σταδιακή και ολιγόλεπτη επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού από το ύψος της εισόδου (-12- Λ. Πεντέλης) έως την έξοδο (-6- Λ. Φυλής), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από ώρα 12:00΄ (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως 12:30΄ (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

  • Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο των εισόδων στο ρεύμα προς Ελευσίνα των κόμβων, Λ. Κηφισίας, Λ. Κύμης, Λ. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λ. Δημοκρατίας.
  • Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια.
  • Η εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00μμ από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (Μαρούσι), ενώ σημείο τερματισμού της διαδρομής μήκους 165 χλμ. αποτελεί το λιμάνι της Ιτέας.
  •  
  • Μετά από την έξοδο της πομπής στις 12:30μμ και τουλάχιστον για 10 επιπλέον λεπτά, δηλαδή μέχρι τις 12:40μμ, κλείσιμο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια και στα δύο ρεύματα (προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα), προκειμένου να απελευθερωθεί και αυτή η έξοδος όταν θα έχει απομακρυνθεί επαρκώς η πομπή.
PreviousNext