Τροχοί & TIR

Διαμαρτυρία Συνδικάτων Μεταφορών στη Βουλγαρία για τους μισθούς στις αστικές μεταφορές

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών (FTU) σε συμμαχία με τη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων στη Βουλγαρία (CITUB) ξεκίνησε μια σειρά διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα (Βουλγαρία) από σήμερα. Η δρά
Δευτέρα 11/12/2023 - 14:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών (FTU) σε συμμαχία με τη Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων στη Βουλγαρία (CITUB) ξεκίνησε μια σειρά διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα (Βουλγαρία) από σήμερα. 

Η δράση οφείλεται στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την επικείμενη έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ανησυχίες σχετικά με τα ανεπαρκή κονδύλια που διατίθενται για βιώσιμη αύξηση των μισθών στις αστικές μεταφορές, ένα σημαντικό παράπονο που συμμερίζονται τα συνδικάτα.

Συγκεκριμένα, η CITUB και η FTU έχουν κοινό αίτημα για επιπλέον 37 εκατομμύρια BGN που θα συμπεριληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό για τη διευκόλυνση εύλογων αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων στον τομέα των αστικών μεταφορών. Η απουσία αυτής της διάταξης στον προτεινόμενο προϋπολογισμό έχει τροφοδοτήσει την απογοήτευσή τους, ωθώντας τους προς τη συλλογική δράση.

Οι διαμαρτυρίες θα περιλαμβάνουν και μια οπτική εκστρατεία. Πινακίδες διαμαρτυρίας θα τοποθετηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στους χώρους εργασίας των εργαζομένων που επηρεάζονται. Αυτή η ειρηνική έκφραση δυσαρέσκειας υποδηλώνει την αποφασιστικότητα των συνδικάτων να ακουστούν οι ανησυχίες τους και να υποστηρίξουν τη δίκαιη αποζημίωση στον τομέα των αστικών μεταφορών.

Καθώς οι διαδηλώσεις ξεδιπλώνονται, τα συνδικάτα ελπίζουν να επιστήσουν την προσοχή σε αυτό που αντιλαμβάνονται ως επείγουσα ανάγκη για βιώσιμη αύξηση των μισθών. Οι προσπάθειές τους στοχεύουν να ρίξουν φως στις αποκλίσεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, δίνοντας έμφαση στην κρισιμότητα της επαρκούς χρηματοδότησης των μισθών στις αστικές συγκοινωνίες.

Πηγή: Novinite.com

PreviousNext