Τροχοί & TIR

Διευκόλυνση μεταφορών από Ουκρανία

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα διευκόλυνσης των ανταλλαγών με την Ουκρανία και βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σημειώνεται ότι λόγω τ
Πέμπτη 21/07/2022 - 10:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα διευκόλυνσης των ανταλλαγών με την Ουκρανία και βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σημειώνεται ότι λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων, η Ουκρανία δεν μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω των συνηθισμένων δρομολογίων. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί απειλές στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, δεδομένου ότι χρειάζονται επειγόντως εναλλακτικές διαδρομές.

Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και λειτουργεί από το Enterprise Europe Network, επιδιώκοντας να φέρει γρήγορα σε επαφή τις επιχειρήσεις της ΕΕ και της Ουκρανίας, ώστε να μπορούν να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, το συντομότερο δυνατόν, ενώ συμβάλλει και στην υλοποίηση μιας εκ των δράσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για τις Λωρίδες Αλληλεγγύης ΕΕ-Ουκρανίας.

PreviousNext