Τροχοί & TIR

Διεύρυνση των δικτύων φυσικού αερίου στην Ελλάδα από την Italgas

Με μια τεράστια επένδυση της τάξης του ενός δισ. ευρώ, η Italgas που είναι η μητρική εταιρεία της ΔΕΠΑ Υποδομών σχεδιάζει την ανάπτυξη και αναβάθμιση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Πέμπτη 15/06/2023 - 16:38
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Italgas
Φωτό: Italgas

Με μια τεράστια επένδυση της τάξης του ενός δισ. ευρώ, η Italgas που είναι η μητρική εταιρεία της ΔΕΠΑ Υποδομών σχεδιάζει την ανάπτυξη και αναβάθμιση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

«Μετά από 20 χρόνια, το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της Italgas επεκτείνεται πλέον και στην Ελλάδα, όπου η εφαρμογή των προηγμένων τεχνολογιών της εταιρείας θα ενισχύσει την αποδοτικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών διανομής φυσικού αερίου και τη δουλειά των εργαζομένων του Ομίλου της ΔΕΠΑ Υποδομών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάλο κατά την παρουσίαση του πλάνου.

Οι επενδύσεις που προγραμματίζει η ΔΕΠΑ Υποδομών θα προωθήσουν τη διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε περιοχές όπου δεν έχει ακόμα φτάσει και θα επιτρέψουν τη διανομή ανανεώσιμων αερίων όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο. Ο σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου από 7.941 χλμ. στο τέλος του 2022 σε περίπου 11.000 χλμ. στο τέλος του 2029 (αύξηση 47%).

Πηγή: Italgas

PreviousNext