Τροχοί & TIR

Δίκτυο ραντάρ και καμερών σαρώνει το λιμάνι της Αμβέρσας (+video)

Ένα εκτεταμένο δίκτυο ψηφιακών ραντάρ και καμερών θα σαρώνει ολόκληρη την περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας στο πλαίσιο της ασφαλούς και αποτελεσματικής ναυτιλιακής κίνησης. Πλήρης κάλυψη Η τεράστι
Τετάρτη 12/07/2023 - 15:10
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Port of Antwerp
φωτό: Port of Antwerp

Ένα εκτεταμένο δίκτυο ψηφιακών ραντάρ και καμερών θα σαρώνει ολόκληρη την περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας στο πλαίσιο της ασφαλούς και αποτελεσματικής ναυτιλιακής κίνησης. 

Πλήρης κάλυψη

Η τεράστια περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας καλύπτει έκταση μεγαλύτερη από 120 km2 όπου περισσότερες από 300.000 πλωτές μετακινήσεις πραγματοποιούνται στο λιμάνι κάθε χρόνο. Προκειμένου να παρακολουθεί συνεχώς ολόκληρη την περιοχή, καθώς και όλες τις ναυτιλιακές κινήσεις, το λιμάνι της Αμβέρσας προχώρησε στην εγκατάσταση ενός δικτύου ελέγχου που περιλαμβάνει 460 κάμερες και 22 ραντάρ τα οποία συνδέονται απευθείας με το Κέντρο Συντονισμού της Αμβέρσας και παρέχουν συνεχή εικόνα και πληροφόρηση για ό,τι κινείται στις πλωτές οδούς, στις αποβάθρες, στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και των άλλων φορτίων.

Το δίκτυο των ραντάρ και των καμερών παρακολουθεί, επίσης, και την κίνηση όλων των εισερχόμενων – εξερχόμενων φορτηγών, καθώς και τη λειτουργία των μηχανημάτων του λιμένα.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι έξυπνες κάμερες ενσωματώνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν όλων των ειδών τα πλοία και την ακολουθητέα πλεύση τους εντός του λιμανιού.

Video URL
PreviousNext