Τροχοί & TIR

Δηλώσεις μίσους

Φαρμάκι έσταζαν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά των αυτοκινητιστών, μιλώντας απαξιωτικά και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μίσους σε βάρος των ιδιοκτητών φορτηγών, τη στιγμή που ο ίδιος υπεραμύνονταν της λειτουργίας και των νέων πλευρικών διοδίων, προκαλώντας μάλιστα και την οργισμένη αντίδραση του λαού της Φθιώτιδας, των τοπικών φορέων, αλλά και του δημάρχου Λαμίας. Σε συνέντευξή του, δημοσιευμένη μάλιστα και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργού, ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε:
Δευτέρα 15/09/2014 - 13:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Φαρμάκι έσταζαν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά των αυτοκινητιστών, μιλώντας απαξιωτικά και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μίσους σε βάρος των ιδιοκτητών φορτηγών, τη στιγμή που ο ίδιος υπεραμύνονταν της λειτουργίας και των νέων πλευρικών διοδίων, προκαλώντας μάλιστα και την οργισμένη αντίδραση του λαού της Φθιώτιδας, των τοπικών φορέων, αλλά και του δημάρχου Λαμίας.

Σε συνέντευξή του, δημοσιευμένη μάλιστα και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργού, ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε:

«Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Επιτρέπεται να κυκλοφορούν νταλίκες μέσα σε συνοικισμούς, σε οικισμούς, σε πόλεις;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς όχι.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Γιατί κυκλοφορούν όμως; Γιατί αφήνουν οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, η Τροχαία, όλες οι Αρχές, να κυκλοφορούν νταλίκες, που σκοτώνουν μικρά παιδιά μέσα στους οικισμούς; Γιατί υπάρχουν μικροσυμφέροντα, για να σταματήσουν σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο καφενείο. Η νταλίκα, το φορτηγό πληρώνονται το αντίτιμο του διοδίου, όταν αναλαμβάνουν μια μεταφορά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς. Γιατί να μην την αποδώσει λέτε.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν την αποδίδει και κάνει καταστροφή στους δρόμους, καταστρέφει το περιβάλλον, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ζωές των ανθρώπων, αλλά οι κύριοι Δήμαρχοι και όποιοι άλλοι υπεύθυνοι, απευθύνονται στον Υπουργό για τα διόδια και στο Δημόσιο γιατί; Γιατί αυτό είναι εύκολο. Εγώ έστειλα προχθές έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, τώρα θα στείλω και σε όλους τους Δημάρχους και στον Εισαγγελέα, όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, στο δίκαιο κράτος πρέπει να τιμωρείται. Θα πρέπει να πάρουν μέτρα, όπου κυκλοφορεί νταλίκα σε οικισμό, πρέπει να σταματήσει άμεσα, τώρα. Διότι 10 χρόνια τώρα ξέρω, τους αφήνουν και κυκλοφορούν».

Δηλαδή, δέκα χρόνια οι αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό, αφήνουν τις νταλίκες να διαπράττουν έγκλημα,  να κυκλοφορούν στο παράπλευρο δίκτυο, να σκοτώνουν μικρά παιδιά, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του. Και τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον εισαγγελέα να σταματήσει άμεσα το διαρκές, όπως υποστηρίζει, έγκλημα - τους φόνους των μικρών παιδιών - που διαπράττουν οι οδηγοί των νταλικών μέσα στους οικισμούς. Οι οποίοι οδηγοί, σύμφωνα πάντα με τον κύριο υπουργό,  εισπράττουν το κόστος των διοδίων από τον φορτωτή και το τρώνε στις καφετέριες και στα μαγαζιά που λειτουργούν στο παράπλευρο δίκτυο. Μετά, σύμφωνα με τον υπουργό, καβαλάνε την νταλίκα και…όποιον πάρει ο χάρος.

Θεωρούμε τις παραπάνω δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κατά των ιδιοκτητών των φορτηγών, επιεικώς απαράδεκτες και τον καλούμε να τις ανασκευάσει, αφού προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί, αν στα σημερινά κόμιστρα των 480 – 500 ευρώ της διαδρομής Αθήνας – Θεσσαλονίκης ενυπάρχει το κόστος των 105 ευρώ των διοδίων και αν όχι, ας ρωτήσει τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, τους φορτωτές δηλαδή, αν είναι διατεθειμένοι  να το καταβάλουν.

Αλλά έχουμε και μεις ένα ερώτημα προς τον κ. υπουργό: Αληθεύει ή όχι κύριε υπουργέ, ότι είχατε υποσχεθεί στους αυτοκινητιστές που σας επισκέφθηκαν προ μηνών, ότι θα αναλαμβάνατε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσετε ειδικές εκπτώσεις επί των τελών των διοδίων για τα φορτηγά Δ.Χ. που είναι οι πιο συχνοί χρήστες των αυτοκινητόδρομων;  Και γιατί, δεν κάνατε απολύτως τίποτα; Ούτε μια απάντηση δεν δώσατε μέχρι σήμερα στους αυτοκινητιστές. Αντίθετα μάλιστα, απευθύνεστε τώρα στον εισαγγελία για την αποπομπή τους από το παράπλευρο δίκτυο.

 

Ανεπιθύμητος

Υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης υπεραμυνόμενος γενικά των διοδίων και ιδιαίτερα των νέων παράπλευρων διοδίων στο Μπράλο και στο Μώλο καταφέρθηκε εναντίον όσων αντιδρούν στη λειτουργία τους προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα από το σύνολο των τοπικών κοινωνιών, περιλαμβανομένης και της εκκλησίας.

Ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει ο ανεκδιήγητος υπουργός που μας κουνάει το δάκτυλο να πιεστεί από παντού και να ζητήσουμε συνολική αναθεώρηση των συμβάσεων με νέα δεδομένα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πια ανεπιθύμητος στο δήμο Λαμίας».

PreviousNext