Τροχοί & TIR

Δήμος Αθηναίων: Παρατείνεται για έναν επιπλέον χρόνο η δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων σε 25 σταθμούς

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση για έναν επιπλέον χρόνο, σε μια προσπάθεια να εν
Τετάρτη 01/03/2023 - 12:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση για έναν επιπλέον χρόνο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πρωτεύουσα και να επιτευχθεί ο στόχος της πράσινης ενέργειας και σταδιακά της μηδενικής εκπομπής ρύπων.         

Η “πράσινη” πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Protergia, ως αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS. Η εταιρεία -μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων– προέβη στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και του συστήματος διαχείρισης που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και χρήσης των σταθμών φόρτισης.

Εδώ κι έναν χρόνο, οι οδηγοί υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί φορτιστές, με τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. 

Το “πράσινο” αποτύπωμα σε αριθμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Protergia, τον τελευταίο χρόνο, έχουν καταγραφεί συνολικά 17.173 φορτίσεις στους 19 σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, που αντιστοιχούν σε κάλυψη απόστασης με «πράσινη» ενέργεια ίσης με 1,52 εκατ. χλμ. ή -διαφορετικά- διάνυσης της περιμέτρου της γης, 38 φορές.

Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας, έχει αποτραπεί η εκπομπή 182,35 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (Co2) από την ατμόσφαιρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με Co2 που μπορούν να απορροφήσουν συνολικά 7.294 δέντρα. 

Ο Δήμος Αθηναίων, άλλωστε, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2040, υιοθετώντας ένα πλάνο βιώσιμων μετακινήσεων.  

Πού μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό/υβριδικό αυτοκίνητό σας, στην Αθήνα: 

·       Λιοσίων 22 – Πλατεία Βάθη

·       Σκουφά 13 – Κολωνάκι

·       Λουκιανού 7 – Κολωνάκι

·       Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια

·       Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι

·       Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο

·       Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)

·       Ηρακλειδών 66 – Θησείο

·       Ευμολπιδών 34 – Γκάζι

·       Βελβενδού 47 – Άνω Κυψέλη

·      Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη* (μπροστά από πάρκο)

·       Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι

·       Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι

·       Σούτσου – παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη

·       Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς

·       Λεωφ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης – Άγιος Αρτέμιος

·       Ιακωβίδου 1-3 – Πατήσια

·       Αθηνάς & Λυκούργου – Ομόνοια

·       Τριπόλεως 25 – Κολωνός

* Σημειώνεται ότι ο σταθμός φόρτισης στην Κυψέλη δεν λειτουργεί προσωρινά. Σχεδιάζεται η μετακίνησή του σε νέα θέση λόγω της εκτέλεσης έργων του Μετρό.

PreviousNext