Τροχοί & TIR

Διόδια Μουσθένης: Τέλος στη διπλή πληρωμή

Έστω και μετά από μήνες, η Εγνατία Οδός βάζει τέλος στην αδικία της διπλής πληρωμής των διοδίων στη Μουσθένη (Καβάλα). Σημειώνουμε πως μέχρι τώρα οι οδηγοί που εξέρχονταν στον κόμβο για να επισκεφτο
Τρίτη 15/02/2022 - 10:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Έστω και μετά από μήνες, η Εγνατία Οδός βάζει τέλος στην αδικία της διπλής πληρωμής των διοδίων στη Μουσθένη (Καβάλα).

Σημειώνουμε πως μέχρι τώρα οι οδηγοί που εξέρχονταν στον κόμβο για να επισκεφτούν τον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητικών (ΣΕΑ) που είναι εκτός αυτοκινητοδρόμου, έπρεπε να πληρώσουν και τα πλευρικά διόδια και τα μετωπικά. Τα παράπονα των αυτοκινητιστών ήταν επαναλαμβανόμενα και δίκαια, αφού για τα πλευρικά πλήρωναν 2,80 ευρώ και για τα μετωπικά 8,40 ευρώ (κατηγορία 4).

Επιτέλους, η Εγνατία ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε πως «σε περίπτωση εξόδου στον επόμενο κόμβο Α/Κ Μουσθένης και επανεισόδου στην Εγνατία Οδό από τον ίδιο κόμβο Α/Κ Μουσθένης εντός χρονικού διαστήματος 60 λεπτών, δικαιούστε απαλλαγή του αντιτίμου των διοδίων του πλευρικών σταθμού διοδίων Μουσθένης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη στον εισπράκτορα του μετωπικού σταθμού της απόδειξης του πλευρικού σταθμού. Προσοχή: Η απαλλαγή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στις λωρίδες με εισπράκτορα».

Η παραπάνω απαλλαγή, πέραν του περιορισμού των 60 λεπτών, προϋποθέτει ότι η συναλλαγή θα πρέπει να γίνει με τον εισπράκτορα των πλευρικών διοδίων (και όχι με e-pass), προκειμένου να εκδίδεται η απόδειξη και αυτή να επιδεικνύεται στη συνέχεια σ’ αυτόν του μετωπικού.

PreviousNext